Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zilver voor Groningse studenten in Physics Competition

22 december 2011

Het Groningse team van studenten Natuurkunde en Technische Natuurkunde heeft een zilveren medaille behaald in de University Physics Competition. De studenten Arjan Boerma, Job Feldbrugge en Remko Klein wisten 61 teams, deels van befaamde universiteiten, achter zich te laten. In totaal deden 77 teams van over de hele wereld mee.

De studententeams konden kiezen uit twee natuurkundeproblemen. Daarom was er een gedeelde eerste plaats: slechts twee teams (3% van alle deelnemers) behaalden goud. Het RUG-team eindigde op de vierde plaats in de categorie van het door hen gekozen natuurkundeprobleem.

Internationale wedstrijd van 48 uur

Tijdens de University Physics Competition nemen natuurkunde-studenten van universiteiten over de hele wereld het tegen elkaar op. Binnen 48 uur moeten de teams een van de twee natuurkundige problemen oplossen die bij de start van de wedstrijd op www.uphysicsc.com  bekend worden gemaakt. Ze moeten aan een oplossing werken zonder iemand buiten het team te raadplegen maar mogen wel gebruik maken van boeken of internet. Naast natuurkunde-expertise zijn teamwork, tijdsplanning en schrijfvaardigheid essentieel.

De University Physics Competition wordt gesponsord door de American Physical Society en de American Astronomical Society.

Meer informatie:

Results 2011 University Physics Competition (PDF)

Prof.dr. Löhner (coach RUG-team)

N ieuwsbericht bij start wedstrijd: Volg RUG-team op webcam in 48 uur lange Physics Competition

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...

 • 29 november 2018

  SLF Afstudeerprijs voor student Technische Bedrijfskunde

  Masterstudent Bram Klein Kranenbarg van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de SLF Afstudeerprijs 2018 gewonnen. Hij nam het in de finale op tegen Collin Drent van de Technische Universiteit Eindhoven. De jury koos unaniem Bram Klein Kranenbarg als...