Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Barthel blogt in oktober op Kennisdebat

08 oktober 2010

Gedurende de maand oktober houdt Peter Barthel een weblog bij op Kennisdebat. In zijn eerste bijdrage als Bloggende Wetenschapper ‘Slechte PR bestaat niet’ doet Barthel een oproep aan Groningse natuurwetenschappers om meer aandacht te besteden aan de communicatie over hun werk.

Barthel, sterrenkundige en rector van de RUG Scholierenacademie, is de eerste wetenschapper die in het collegejaar 2010-2011 een maand lang een weblog zal bijhouden. In november is vervolgens het de beurt aan Peter Verhoef, hoogleraar Marketing, om te bloggen over de actualiteit.  

De ‘Bloggende Wetenschapper’ schrijft een maand lang een aantal korte bijdragen (ca. 250 woorden) over wat hem of haar is opgevallen in het nieuws, uiteraard met een specifieke blik vanuit de eigen onderzoekspraktijk. Afgelopen collegejaar maakten onder anderen Janka Stoker, Trudy Dehue, Menno Gerkema, Oscar Couwenberg en Ton Schoot Uiterkamp hun opwachting als Bloggende Wetenschapper.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...