Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Barthel blogt in oktober op Kennisdebat

08 oktober 2010

Gedurende de maand oktober houdt Peter Barthel een weblog bij op Kennisdebat. In zijn eerste bijdrage als Bloggende Wetenschapper ‘Slechte PR bestaat niet’ doet Barthel een oproep aan Groningse natuurwetenschappers om meer aandacht te besteden aan de communicatie over hun werk.

Barthel, sterrenkundige en rector van de RUG Scholierenacademie, is de eerste wetenschapper die in het collegejaar 2010-2011 een maand lang een weblog zal bijhouden. In november is vervolgens het de beurt aan Peter Verhoef, hoogleraar Marketing, om te bloggen over de actualiteit.  

De ‘Bloggende Wetenschapper’ schrijft een maand lang een aantal korte bijdragen (ca. 250 woorden) over wat hem of haar is opgevallen in het nieuws, uiteraard met een specifieke blik vanuit de eigen onderzoekspraktijk. Afgelopen collegejaar maakten onder anderen Janka Stoker, Trudy Dehue, Menno Gerkema, Oscar Couwenberg en Ton Schoot Uiterkamp hun opwachting als Bloggende Wetenschapper.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 februari 2019

  RUG gunt bouw Feringa Building aan Ballast Nedam

  De bouwkundige aanbestedingsprocedure voor de bouw van onze nieuwe Feringa Building is binnenkort afgerond: Ballast Nedam gaat het indrukwekkende gebouw voor Beta-technisch onderwijs en onderzoek bouwen op de Zernike Campus.

 • 20 februari 2019

  De ongebruikelijke erfelijkheid van telomeerlengte

  Bij de overerving van telomeerlengte spelen epigenetische effecten een belangrijke rol. Zeker een derde van de overerving is epigenetisch van aard. Dat concluderen Groninger onderzoekers, die voor het eerst een schatting van dit fenomeen konden maken...

 • 19 februari 2019

  Nanoporiën maken massaspectrometer voor eiwitten mogelijk

  RUG-onderzoekers hebben nanoporiën ontwikkeld waarmee ze direct de massa van kleine eiwitjes (peptiden) kunnen meten. Een artikel over deze ontdekking is op 19 februari jl. gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.