Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Barthel blogt in oktober op Kennisdebat

08 oktober 2010

Gedurende de maand oktober houdt Peter Barthel een weblog bij op Kennisdebat. In zijn eerste bijdrage als Bloggende Wetenschapper ‘Slechte PR bestaat niet’ doet Barthel een oproep aan Groningse natuurwetenschappers om meer aandacht te besteden aan de communicatie over hun werk.

Barthel, sterrenkundige en rector van de RUG Scholierenacademie, is de eerste wetenschapper die in het collegejaar 2010-2011 een maand lang een weblog zal bijhouden. In november is vervolgens het de beurt aan Peter Verhoef, hoogleraar Marketing, om te bloggen over de actualiteit.  

De ‘Bloggende Wetenschapper’ schrijft een maand lang een aantal korte bijdragen (ca. 250 woorden) over wat hem of haar is opgevallen in het nieuws, uiteraard met een specifieke blik vanuit de eigen onderzoekspraktijk. Afgelopen collegejaar maakten onder anderen Janka Stoker, Trudy Dehue, Menno Gerkema, Oscar Couwenberg en Ton Schoot Uiterkamp hun opwachting als Bloggende Wetenschapper.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...