Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Natuur- en Scheikundegebouw onderzocht op asbest

01 september 2010

Het Natuur- en Scheikundegebouw Nijenborgh 4 zal de komende weken nader onderzocht worden op de aanwezigheid van asbest. Tijdens herstelwerkzaamheden na de waterschade die eerder deze zomer in gebouw 18 ontstond na hevige regenval, werd duidelijk dat in een aantal gangkasten, ventilatieschachten en ruimten boven de plafonds asbestdeeltjes voorkomen. Daarop zijn afgelopen week op alle etages luchtmonsters genomen. Deze bleken geen verhoogde hoeveelheid asbest te bevatten. Er zijn op dit moment dan ook geen aanwijzingen dat er gevaar is voor de gezondheid van de gebruikers van het gebouw.  

De plaatsen waar asbest is aangetroffen, zijn inmiddels afgesloten en geïsoleerd. Met het oog op potentiële risico’s voor de gezondheid van medewerkers en studenten is in overleg met het College van Bestuur deze week besloten om de gebouwdelen 14 t/m 18 van Nijenborgh 4 verder te onderzoeken op de aanwezigheid van asbest.   

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd ingenieursbureau in samenwerking met het Facilitair Bedrijf van de universiteit. De werkzaamheden zullen zoveel mogelijk buiten de normale werkuren, ’s avonds en ’s nachts, plaatsvinden. Om deze werkzaamheden zoveel mogelijk ongestoord te laten verlopen zullen, in overleg met het ingenieursbureau, gebouwdelen na de normale werktijd worden afgesloten.

 

Het vervolgonderzoek is er op gericht om vast te stellen waar asbest is verwerkt. Daarbij wordt ook gekeken of extra maatregelen nodig zijn om de veiligheid van de gebruikers van het gebouw te waarborgen. De eerste resultaten van het onderzoek worden in week 37 verwacht. Als het onderzoek is afgerond, zullen de uitkomsten en conclusies bekend worden gemaakt. Ook volgt dan een voorlichtingsbijeenkomst waar belangstellenden met vragen terecht kunnen.  

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws