Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieBestuur, afdelingen en medewerkersAfdelingenAfdeling Informatiekunde

Informatiekunde Groningen beste bij Elseviers Beste Studies 2011

05 oktober 2011
Elsevier - De beste studies 2011

De bacheloropleiding Informatiekunde van de Rijksuniversiteit Groningen heeft in de Elsevier van 1 oktober 2011 van alle 251 geëvalueerde universitaire bacheloropleidingen in Nederland de hoogste totaalscore ontvangen.

Alleen de algemene bacheloropleiding van University College Utrecht ontving van haar studenten dezelfde totaalscore als Informatiekunde: 7,7. De andere opleidingen werden lager gewaardeerd.

De Groningse studie Informatiekunde staat pas sinds het studiejaar 2010/2011 in de tabellen van de Nationale Studentenenquête. Voorheen deden te weinig Groningse Informatiekundestudenten mee om in de resultaten opgenomen te worden.

De docenten van Informatiekunde bedanken bij deze de Informatiestudenten voor de gegeven waardering voor de opleiding! We blijven openstaan voor suggesties om de studie verder te verbeteren.

Bestgewaardeerde bacheloropleidingen volgens Elsevier in 2011 (zonder university colleges)

1.

7,7

Informatiekunde (Groningen)

2.

7,6

Communicatiewetenschap (Wageningen)

7,6

Wijsbegeerte (Groningen)

4.

7,5

Economie (Wageningen)

5.

7,4

veertien opleidingen waaronder Kunstmatige Intelligentie (Groningen)

Links: Nieuwsbericht bij de Letterenfaculteit. Verantwoording onderzoek bij Elsevier.

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 15:56