Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Ruimtelijke WetenschappenOnderwijsInformatie voor aankomende FRW studenten

Informatie voor nieuwe bachelor studenten

Het is bijna zover: de start van je universitaire opleiding! Om je op weg te helpen geven we je hier allerlei praktische informatie. Deze informatie is bedoeld voor studenten die toelaatbaar zijn tot een van de bachelors van Ruimtelijke Wetenschappen (volgens de toelatingscommissie als je een Nederlands diploma hebt en volgens de Admissions Office als je een internationaal diploma hebt).

Introductie

Je hebt je aangemeld voor de bachelor Human Geography & Urban and Regional Planning of Spatial Planning and Design. Op 2 september 2019 vindt de introductiedag plaats. Op deze dag maak je kennis met je studiegenoten, je mentor, de studieadviseurs en docenten en krijg je meer informatie over je rooster en allerlei praktische zaken. Van de studieadviseurs ontvang je voor aanvang van de studie een mail met alle informatie over de introductie en de start van je studie.

Matching

Matching is een manier om te toetsen of jij en je gekozen opleiding bij elkaar passen. Matching gaat over het checken van je verwachtingen: klopt het beeld dat je hebt van de opleiding, biedt deze opleiding wat jij wilt? Het matchingstraject begint ermee dat je, na je aanmelding in Studielink, een intakeformulier ontvangt met vragen over onder meer je verwachtingen en motivatie. Op basis hiervan bekijkt de faculteit of het verstandig is dat je nog een kleine aanvullende opdracht uitvoert.Matching is alleen van toepassing voor studenten met een Nederlandse vooropleiding. Lees meer over matching

Learning Communities

De 'Learning Communities' zijn een onderdeel van het eerste jaar van de bachelors van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Wanneer je als student klaar bent met je eerste jaar Sociale Geografie en Planologie of Technische Planologie zou je een goed beeld moeten hebben wat je precies hebt geleerd en waarom deze kennis nuttig is. Dit beeld helpt je bij het maken van keuzes in je verdere opleiding, zoals bijvoorbeeld het kiezen van vakken en het kiezen van een master. Hoe hangt alles met elkaar samen? Hoe pas je deze kennis toe in de verdere studie en daarna in het werkveld? Het blijkt dat veel studenten hier geen goed beeld van hebben. Daarom heeft de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen de ‘Learning Communities’ opgericht. Lees meer over de Learning Communities

Instructievideo's ICT facilteiten

De onderstaande praktische links leiden je naar verschillende systemen en websites waar je allerlei studieinformatie kan vinden. Als je nieuw bent kan dit best verwarrend zijn. Je kunt daarom deze instructievideo's bekijken om de stappen te doorlopen om vakken te kunnen volgen en up to date te blijven voor en tijdens je studie.

Praktische studieinformatie

Voorzieningen van FRW en de RUG

Laatst gewijzigd:15 januari 2019 13:07
printView this page in: English