Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Wijsbegeerte Organisatie Nieuws & Agenda Nieuws Nieuwsarchief

Succesvolle Conferentie: Women in Philosophy

25 juni 2019
Groepsfoto van de zesde Conference by Women in Philosophy (foto: Marieke Druiven)

Op zondag 23 en maandag 24 juni is in Groningen de zesde Conference by Women in Philosophy (CWIP) gehouden. Ruim 80 filosofen namen deel aan het rijk gevulde programma, met naast de zeventien paperpresentaties en de keynote door prof.dr. Heather Widdows, twee symposia geleid door ervaren vakgenoten en een informele rondetafeldiscussie over wat het betekent een vrouw in de academische filosofie te zijn. Het was een inspirerende, motiverende en stimulerende conferentie.

Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de academische filosofie, zoals dat ook geldt voor andere vakgebieden. De CWIP streeft ernaar om deze situatie te keren. Haar doel is om vrouwen aan te moedigen zich de academische wereld toe te eigenen en te zorgen dat die gebalanceerder wordt. Tijdens de conferentie presenteerden jonge filosofes hun werk aan hun peers en inspireerden en motiveerden zij elkaar. Na het bespreken van elkaars onderzoek en het delen van ervaringen, tips en advies zijn productieve samenwerkingsverbanden ontstaan.

De aanwezigheid van en het contact met ervaren academische filosofes, die belangrijke rolmodellen zijn, was van grote waarde voor de deelnemers, in het bijzonder voor de early career onderzoekers onder hen. Prof.dr. Heather Widdows (Birmingham) gaf een uitstekende keynote lezing, getiteld: ‘Understanding the rising demands of beauty’. Een symposium over ‘neurodiversiteit’ was de bijdrage van prof.dr. Trudy Dehue (Groningen), dr. Kristien Hens (Antwerpen) en dr. Annelies Kleinherenbrink (Tilburg). Een tweede symposium, met als thema ‘feministische filosofie en uitsluiting’ werd geleid door dr. Charlotte Knowles (Groningen) en dr. Amanda Cawston (Tilburg).

Dit was de zesde editie van de CWIP. Het organisatiecomité is opgetogen te zien dat de conferentie elk jaar groeit, niet alleen in het aantal deelnemers, maar ook als beweging. Op naar de 7e editie!


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

[Persbericht door het organisatiecomité]

Laatst gewijzigd:14 mei 2021 16:16
View this page in: English

Meer nieuws