Skip to ContentSkip to Navigation
EducationProgrammesBachelor's degree programmesDentistry
Header image Dentistry

Dentistry

Lijkt het je leuk om een mooie kroon te maken en kun je begrip opbrengen voor de angsten en verwachtingen van patiënten? De studie Tandheelkunde leidt je op tot het beroep van tandarts.

Studenten Tandheelkunde krijgen veel praktisch onderwijs. Allerlei technieken en behandelmethoden oefen je eerst op kunstkoppen. Je werkt vaak op het lab met je eigen setje kunstkaken en kunsttanden. Hiermee leer je praktische dingen zoals boren of een tand weer opbouwen.De opleiding kent een bijzonder onderwijssysteem. In een tiendaagse leercyclus staat een probleem van een patiënt centraal. Je moet als student zelf proberen de casus op te lossen. Je bestudeert de bijbehorende theorie. Door te studeren aan de hand van concrete problemen bereid je je goed voor op je latere werk als tandarts. Tandheelkunde werkt nauw samen met de hbo-opleiding Mondzorgkunde van de Hanzehogeschool. Zo leren studenten samenwerken. In een later stadium van de studie doe je dit in een onderwijsteampraktijk. Hierin behandel je zelf patiënten samen met studenten Mondzorgkunde. Naarmate je verder komt in je studie krijg je meer verantwoordelijkheden.

Tandheelkunde is een numerus fixus studie. De nieuwe studenten worden toegelaten via decentrale selectie. De volledige opleiding Tandheelkunde duurt zes jaar: drie jaar bachelor en drie jaar master. Pas daarna ben je tandarts.

Studenten die een academische studie met veel praktisch handvaardig werk willen combineren.

Facts & Figures
Degree
BSc in Dentistry
Croho code
56560
Course type
Bachelor
Language of instruction
Dutch (100%)
Duration
36 months (180 ECTS)
Start
September
Programme form
full-time
Faculty
Medical Sciences
Studie in CijfersStudie in Cijfers
printView this page in: Nederlands