Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO grant for Netherlands Research School of Chemical Biology

29 september 2012

The Netherlands Research School of Chemical Biology (NRSCB) was awarded a 800 k € grant from NWO for the implementation of a graduate programme in Chemical Biology.

NRSCB was established some time ago by the Stratingh Institute for Chemistry, together with institutes at Leiden University, Eindhoven University of Technology and the Radboud University in order to bring together the interest and expertise in Chemical Biology and create a platform in which und ergraduate students, graduate students and research staff can meet and interact.

13 Dutch research schools in total received each EUR 800,000 from the Dutch Organization for Scientific Research ( NWO ) to train young researchers . With this financial boost each research school will be able to appoint four PhD students for four years. The funding is part of the Graduate Programme of NWO and promotes the development of Dutch PhD training.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...