Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO grant for Netherlands Research School of Chemical Biology

29 september 2012

The Netherlands Research School of Chemical Biology (NRSCB) was awarded a 800 k € grant from NWO for the implementation of a graduate programme in Chemical Biology.

NRSCB was established some time ago by the Stratingh Institute for Chemistry, together with institutes at Leiden University, Eindhoven University of Technology and the Radboud University in order to bring together the interest and expertise in Chemical Biology and create a platform in which und ergraduate students, graduate students and research staff can meet and interact.

13 Dutch research schools in total received each EUR 800,000 from the Dutch Organization for Scientific Research ( NWO ) to train young researchers . With this financial boost each research school will be able to appoint four PhD students for four years. The funding is part of the Graduate Programme of NWO and promotes the development of Dutch PhD training.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...