Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO Grant for Graduate School of Science for talented young scientists

07 september 2012

As part of its Graduate Programme, the Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO) has awarded an EUR 800,000 grant to the Graduate School of Science and the research school Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology at the University of Groningen.

The grant is awarded to graduate schools that are deemed to have an excellent teaching and research environment and is intended to be used towards training young researchers. NWO has awarded thirteen Dutch research schools a grant as part of its Graduate Programme, including the Netherlands Research School of Chemical Biology in which the Stratingh Institute for Chemistry (FSE, formerly known as FWN) participates.

The Graduate School of Science will use this financial stimulus to fund four PhD students in the area of synthetic biology. The Synthetic Biology section at the research school Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology aims to implement synthetic biology approaches for advanced engineering of microbial cell metabolism. Engineering principles are applied in designing and redesigning metabolic pathways in vivo for chemical conversions and establishment of novel cellular functionalities.

In the previous round of the Graduate Programme, the Graduate School of Science received a grant for evolutionary biology .

For more information: Dr Engel Vrieling, e.g.vrieling@rug.nl (T: +3150 363 4180)

Laatst gewijzigd:06 februari 2017 16:03

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...