Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO Grant for Graduate School of Science for talented young scientists

07 september 2012

As part of its Graduate Programme, the Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO) has awarded an EUR 800,000 grant to the Graduate School of Science and the research school Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology at the University of Groningen.

The grant is awarded to graduate schools that are deemed to have an excellent teaching and research environment and is intended to be used towards training young researchers. NWO has awarded thirteen Dutch research schools a grant as part of its Graduate Programme, including the Netherlands Research School of Chemical Biology in which the Stratingh Institute for Chemistry (FSE, formerly known as FWN) participates.

The Graduate School of Science will use this financial stimulus to fund four PhD students in the area of synthetic biology. The Synthetic Biology section at the research school Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology aims to implement synthetic biology approaches for advanced engineering of microbial cell metabolism. Engineering principles are applied in designing and redesigning metabolic pathways in vivo for chemical conversions and establishment of novel cellular functionalities.

In the previous round of the Graduate Programme, the Graduate School of Science received a grant for evolutionary biology .

For more information: Dr Engel Vrieling, e.g.vrieling@rug.nl (T: +3150 363 4180)

Laatst gewijzigd:06 februari 2017 16:03

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...