Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO Grant for Graduate School of Science for talented young scientists

07 september 2012

As part of its Graduate Programme, the Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO) has awarded an EUR 800,000 grant to the Graduate School of Science and the research school Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology at the University of Groningen.

The grant is awarded to graduate schools that are deemed to have an excellent teaching and research environment and is intended to be used towards training young researchers. NWO has awarded thirteen Dutch research schools a grant as part of its Graduate Programme, including the Netherlands Research School of Chemical Biology in which the Stratingh Institute for Chemistry (FSE, formerly known as FWN) participates.

The Graduate School of Science will use this financial stimulus to fund four PhD students in the area of synthetic biology. The Synthetic Biology section at the research school Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology aims to implement synthetic biology approaches for advanced engineering of microbial cell metabolism. Engineering principles are applied in designing and redesigning metabolic pathways in vivo for chemical conversions and establishment of novel cellular functionalities.

In the previous round of the Graduate Programme, the Graduate School of Science received a grant for evolutionary biology .

For more information: Dr Engel Vrieling, e.g.vrieling@rug.nl (T: +3150 363 4180)

Laatst gewijzigd:06 februari 2017 16:03

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...