Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rudolf Fellow of the American Physical Society

07 januari 2011

De American Physical Society (APS) heeft prof. dr. Petra Rudolf benoemd tot 'Fellow of the American Physical Society'. Rudolf is FOM-werkgroepleider bij het Zernike Institute for Advanced Materials van de Groningse Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). Ze heeft haar benoeming te danken aan haar onderzoek naar koolstofverbindingen - met name fullerenen, nanobuizen, grafiet en grafeen - en naar moleculaire motoren.

Met het Fellowship spreken haar vakgenoten hun erkenning uit voor haar buitengewone bijdrage aan de fysica. Slechts maximaal een half procent van de leden van de American Physical Society wordt op deze manier geëerd.

Op 22 maart 2011 werd Rudolf haar Fellowshipcertificaat overhandigd.

Laatst gewijzigd:09 februari 2017 14:06
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...