Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rudolf Fellow of the American Physical Society

07 januari 2011

De American Physical Society (APS) heeft prof. dr. Petra Rudolf benoemd tot 'Fellow of the American Physical Society'. Rudolf is FOM-werkgroepleider bij het Zernike Institute for Advanced Materials van de Groningse Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). Ze heeft haar benoeming te danken aan haar onderzoek naar koolstofverbindingen - met name fullerenen, nanobuizen, grafiet en grafeen - en naar moleculaire motoren.

Met het Fellowship spreken haar vakgenoten hun erkenning uit voor haar buitengewone bijdrage aan de fysica. Slechts maximaal een half procent van de leden van de American Physical Society wordt op deze manier geëerd.

Op 22 maart 2011 werd Rudolf haar Fellowshipcertificaat overhandigd.

Laatst gewijzigd:09 februari 2017 14:06
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...