Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rudolf Fellow of the American Physical Society

07 januari 2011

De American Physical Society (APS) heeft prof. dr. Petra Rudolf benoemd tot 'Fellow of the American Physical Society'. Rudolf is FOM-werkgroepleider bij het Zernike Institute for Advanced Materials van de Groningse Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). Ze heeft haar benoeming te danken aan haar onderzoek naar koolstofverbindingen - met name fullerenen, nanobuizen, grafiet en grafeen - en naar moleculaire motoren.

Met het Fellowship spreken haar vakgenoten hun erkenning uit voor haar buitengewone bijdrage aan de fysica. Slechts maximaal een half procent van de leden van de American Physical Society wordt op deze manier geëerd.

Op 22 maart 2011 werd Rudolf haar Fellowshipcertificaat overhandigd.

Laatst gewijzigd:09 februari 2017 14:06

Meer nieuws

 • 16 november 2018

  Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017

  Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...