Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rudolf Fellow of the American Physical Society

07 januari 2011

De American Physical Society (APS) heeft prof. dr. Petra Rudolf benoemd tot 'Fellow of the American Physical Society'. Rudolf is FOM-werkgroepleider bij het Zernike Institute for Advanced Materials van de Groningse Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). Ze heeft haar benoeming te danken aan haar onderzoek naar koolstofverbindingen - met name fullerenen, nanobuizen, grafiet en grafeen - en naar moleculaire motoren.

Met het Fellowship spreken haar vakgenoten hun erkenning uit voor haar buitengewone bijdrage aan de fysica. Slechts maximaal een half procent van de leden van de American Physical Society wordt op deze manier geëerd.

Op 22 maart 2011 werd Rudolf haar Fellowshipcertificaat overhandigd.

Laatst gewijzigd:09 februari 2017 14:06
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...