Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG verwacht 5000 bezoekers op voorlichtingsdag voor aankomende studenten

04 november 2010

Een studie kiezen. Bij voorkeur een studie die je met veel plezier doet en succesvol afrondt. In een stad waar je je op je gemak voelt. Waarom rechten en geen bedrijfskunde of andersom? Waarom Groningen en geen Utrecht? Hoe kom je er achter of een studie bij je past?

Het bezoek aan een voorlichtingsevenement kan je een eind op weg helpen. Op vrijdag 5 november presenteren alle bacheloropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zich aan aankomende studenten, in een doorlopend programma van 9.00 – 17.30 uur. Het evenement vindt plaats in de binnenstad van Groningen, in het Academiegebouw, het Harmoniecomplex en bioscoop Pathé. 

De bezoekers kunnen informatie verzamelen over alle studies die hen interesseren, door het volgen van presentaties (vooraf online reserveren verplicht!) en/of door individuele gesprekken met studenten, docenten en studieadviseurs te voeren.

Presentaties

In de presentaties van de opleidingen komen onderwerpen aan bod als de toelatingseisen, de opbouw van de studie en het beroepsperspectief. Er zijn ook presentaties over thema’s die met studeren en student-zijn te maken hebben, zoals bijvoorbeeld over loting en selectie, studeren in het buitenland, wonen in Groningen, het verschil tussen hbo en wo, studentenleven, studeren met een functiebeperking en het Honours College.

Informatiemarkt

Verder staat er een informatiemarkt op het programma, waarop onder meer de Dienst Uitvoering Onderwijs (voorheen IB-Groep), Lefier Studentenhuisvesting, het Studenten Service Centrum, studentenorganisaties als de ACLO, de USVA en de KEI en een groot aantal studentenverenigingen zich presenteren.

Persoonlijke gesprekken

Op het inloopspreekuur van de studentendecanen kunnen scholieren en/of hun ouders die even rustig willen praten, over bijvoorbeeld studiekeuze, geldzaken of studeren met een functiebeperking, de hele dag terecht. Ten slotte houdt het Honours College voor excellente studenten, dit voorjaar van start gegaan, van 10.00-14.30 uur open huis.

Vooral bachelorvoorlichting

Studenten aan Nederlandse universiteiten volgen eerst een driejarige bacheloropleiding en stromen dan door naar een (meer specialistische) masteropleiding van één of twee jaar. De voorlichtingsdag van 5 november a.s. is in principe een bachelorvoorlichtingsdag, bedoeld voor vwo-bovenbouwleerlingen en hun ouders. De bijna zestig Groningse bacheloropleidingen besteden in hun voorlichting echter wel degelijk aandacht aan de meest voor de hand liggende vervolgmasters.

Aanmelding en informatie

Voor meer informatie en aanmelding voor de voorlichtingsdag: www.rug.nl/studiekiezers , studiekiezers@rug.nl of tel. 050-363 9011.


Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...