Expertisecentrum iGOROnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum iGOR

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Institute for Governance and Organizational Responsibility (iGOR)Corporate GovernanceTot nu toe

Events

Expertisecentrum iGOR initieert en organiseert ieder jaar wel een aantal seminars en/of workshops binnen het brede terrein van corporate governance. Deze zijn altijd sterk praktijkgericht met een sterke focus op specifieke thema’s. Reeds geplande events vindt u hieronder beschreven. We organiseren ook workshops op maat. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Seminar: Op zoek naar de blinde vlekken van de toezichthouder

iGOR event 9 november 2017

Besluitvorming binnen Raden van Toezicht bestaat uit veel meer dan het simpelweg optellen en aftrekken van bekende voor- en nadelen. Het is ook een (gezamelijke) zoektocht naar kansen en bedreigingen op korte en lange termijn. Wat is wel relevant en wat niet? Wanneer nemen we een besluit? Wat verstaan we onder een goed besluit? In dit traject bestaan diverse valkuilen en dringen ethische afwegingen zich geregeld op.

Ook in uw raad wordt u hiermee geconfronteerd. Elke raad en elke toezichthouder heeft blinde vlekken, en wel eens twijfels over eigen inschattingen of over de dynamiek binnen de raad. Wil ik meer weten? Moet ik doorvragen? Ken ik alle opties? Gaan we te snel óf juist te langzaam? Is dit nu verantwoord en is dit in de toekomst nog steeds verantwoord?

Op 9 november 2017 vond een seminar plaats om dit soort vragen gezamenlijk te onderzoeken. Middels korte presentaties hebben we de psychologie van de besluitvormer onderzocht en zijn we ingegaan op veel voorkomende dilemma’s. Dit in combinatie met praktijkvoorbeelden van uiterst relevante vraagstukken. Uiteraard was er ruimte voor discussie, onderling en met de experts.

Gastheren:

• Prof. Dr. Dick de Waard RA, Hoogleraar auditing, toezichthouder bij Zorgpartners Friesland, Accare, COG Drenthe, Drenthe College en beleggersvereniging VEB.
  • Dr. Kees van Veen, managing director van het Institute for Governance and Organizational Responsibility (iGOR), Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:22 november 2017 17:20
printOok beschikbaar in het: English