Skip to ContentSkip to Navigation

Groningen Digital Business Centre

Faculty of Economics and Business
Groningen Digital Business Centre

Groningen Digital Business Centre

Er is in Noord-Nederland een dringende vraag naar academisch opgeleide experts op het gebied digital science en big data. De activiteiten en doelstellingen van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) zijn er dan ook op gericht om de noordelijke digitale sector te versterken. De verschillende betrokken partijen werken samen aan de verwezenlijking van de volgende vier ambities:

1.   Het oprichten van een kennisplatform;
2.   Matchmaking tussen Noordelijke digitale MKB-bedrijven en studenten;
3.   Opzetten van een multidisciplinair onderwijsprogramma;
4.   Opzetten van een multidisciplinaire praktijkgedreven onderzoeksagenda.

Blog GDBC

RDW Techday 2019: IT starts with you!
Datum:21 maart 2019
Als RDW-er heb je het toch maar mooi voor elkaar. Want zo gewoontjes is het zeker niet dat er expliciet voor jou als medewerker ruimte en tijd wordt vrijgemaakt in je agenda om jezelf te ontwikkelen en je kennis te verbreden op het gebied van innovatie in je vakgebied.
GDBC haalt met David Prade wederom een jonge onderzoeker in huis
Datum:26 februari 2019
Het GDBC heeft met haar recente ‘aanwinst’ een heuse techneut in huis gehaald. De in Duitsland geboren Prade (in Speyer, nabij Mannheim) heeft een voorkeur op onderzoeksgebied dat richting big data applicaties gaat.
Workshop: ‘What makes a city attractive?’
Datum:20 februari 2019
Do you want to give your opinion about what makes a workplace attractive? Then you are the person who wants to join his workshop! The city Bremen likes to discuss the question ‘what makes a city attractive?’ with young potentials. This workshop will be given on the 28th of February in the Groninger Museum. Lunch and a free tour is included.
GDBC zoekt kandidaat voor een mooie stage!
Datum:19 februari 2019
Voor een software en consultancy bedrijf uit Groningen dat coole gegamificeerde tools maakt waarmee consultants op leukere en slimmere manieren organisaties kunnen verbeteren zoeken we een student die zijn of haar stage wil vervullen of hier anderzijds aan de slag wil!
GDBC-studenten helpen Frank vooruit op HR-gebied
Datum:18 februari 2019
Een groep studenten is in het afgelopen blok aan de slag gegaan met een student consultancy opdracht bij Frank, een online bedrijf uit Groningen dat vele webshops runt, verdeeld over een aantal markten. Een breed aanbod, overzichtelijk en eenvoudig, dat is waar Frank voor staat. Waar zijn de studenten, onder begeleiding van een opdrachtgever binnen Frank, HR manager Emmie Carabain, en een universitair docent, Gert Haanstra, mee aan de slag gegaan?