Skip to ContentSkip to Navigation

Groningen Digital Business Centre

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Groningen Digital Business Centre

Groningen Digital Business Centre

Er is in Noord-Nederland een dringende vraag naar academisch opgeleide experts op het gebied digital science en big data. De activiteiten en doelstellingen van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) zijn er dan ook op gericht om de noordelijke digitale sector te versterken. De verschillende betrokken partijen werken samen aan de verwezenlijking van de volgende vier ambities:

1.   Het oprichten van een kennisplatform;
2.   Matchmaking tussen Noordelijke digitale MKB-bedrijven en studenten;
3.   Opzetten van een multidisciplinair onderwijsprogramma;
4.   Opzetten van een multidisciplinaire praktijkgedreven onderzoeksagenda.

Blog GDBC

NOO bedrijf uitgelicht: IBM Client Innovation Center
Datum:19 november 2018
Loop binnen bij het pand van IBM aan de Gedempte Zuiderdiep en je bent om. Meteen bekruipt je dat heerlijke gevoel van ‘Wat een prachtige werkplek! Hier zou ik wel willen werken!’ Eén en al energie krijg je bij een wandeling door het vijf etages tellende pand. “Verdieping 5 is nog leeg en we willen uiteraard deze ook gevuld hebben”, licht Mariëlle Pronk, recruitment Lead toe. 
Het tweede GDBC-event: een inspirerende middag op een prachtige locatie
Datum:15 november 2018
Het tweede event van het Groningen Digital Business Centre vond afgelopen week plaats en dit was wederom een inspirerende middag. Na de opening op 3 april hebben ze bij het GDBC namelijk allesbehalve stilgezeten. Het tweede event diende dan ook als de perfecte gelegenheid om de laatste ins en outs rondom Digital Business te bespreken.
Van Big Data naar Smart Data, en van Fake naar Facts
Datum:17 april 2018

De Target proeftuin Mining Big Data heeft een subsidie van 2 miljoen euro ontvangen van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), voor een periode van 3 jaar. In het project werken de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Target Holding BV samen aan het...

Geslaagde opening Groningen Digital Business Centre
Datum:05 april 2018

Geslaagde opening Groningen Digital Business Centre

Details Programma lancering GDBC op 3 april
Datum:29 maart 2018

Op dinsdag 3 april is het zover en staat de officiële opening van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) op het programma!