Skip to ContentSkip to Navigation

Groningen Digital Business Centre

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Groningen Digital Business CentreDe 4 pijlers GDBC

Matchmaking

tussen studenten en digitale ondernemingen

Stages, consultancy opdrachten & learning communities

Vanuit het Groningen Digital Business Centre brengen we talentvolle studenten in contact met Noord-Nederlandse bedrijven in de digitale sector. Omdat de behoefte per student en per bedrijf verschilt, doen we dat op verschillende manieren. Zo:

 • creëren we, in samenwerking met de online ondernemingen in Noord-Nederland, stageplekken voor onze studenten. Door middel van deze stages kunnen studenten ervaring opdoen in het digitale bedrijfsleven. Anderzijds profiteren de desbetreffende bedrijven van de wetenschappelijke kennis van de studenten;
 • zetten we vanuit het Groningen Digital Business Centre student consultancy opdrachten op. Bedrijven die met een digitaal vraagstuk zitten kunnen GDBC student consultants inhuren, die aan de slag gaan met het vraagstuk en daarbij hun opgedane wetenschappelijke kennis toepassen in de praktijk. Het grote voordeel voor bedrijven is dat de kosten hiervoor relatief laag zijn, terwijl er zeer gedegen onderzoek wordt gedaan naar een bedrijfsvraagstuk. Anderzijds kunnen studenten hun wetenschappelijke kennis toepassen in de praktijk en zodoende ervaring opdoen in het (digitale) bedrijfsleven. Studenten kunnen hiervoor terecht bij Career Services;
 • ontwikkelen we zogeheten learning communities. Binnen deze learning communities wisselen studenten en docenten kennis en expertise uit door het uitvoeren van gezamenlijke opdrachten. Het is ook mogelijk voor medewerkers van Noordelijke ondernemingen om deel te nemen aan een learning community. Studenten kunnen in dit geval hun kennis bespreken met de bedrijven en samen onderzoeken hoe ze dit kunnen toepassen in de praktijk. Zo vormen de learning communities een educatieve en sociale omgeving die de binding tussen studenten, docenten en ondernemingen bevordert en de uitwisseling van kennis en vaardigheden stimuleert. Doorgaans duurt een learning community één semester. Er zijn een aantal learning communities binnen de RUG die sinds februari 2018 onder het GDBC vallen:
 • Programming in R
 • Agile Project Management Tools
 • Big Data
 • Programming in Python
 • Lean Six Sigma
 • Block Chain
 • Insight in the International North: Digital Mapping

  Mochten studenten of ondernemingen interesse hebben om deel te nemen aan een learning community, dan kunnen zij contact opnemen met Marjan van Ittersum (Projectleader Learning Communities): a.g.t.van.ittersum-leegte@rug.nl.

Matchmaking

Projectteam
Wijnand Aalderink (vz)
Nienke van den Berg
Marjan van Ittersum
Maarten Gijsenberg
Egon Berkhout
Stuart Zhu
Lara Lobschat
Marja Doedens (NOO)
Bas Baalmans
Projecten
Partnership Marug
Samenwerking met Career Services
Partnership Samenwerking Noord
Samenwerking CIC
Samenwerking Industry Relations
Samenwerking met Careers Week
Integratie learning communities onder GDBC vlag:
1) Block Chain (docent is Hans Wortmann)
2) Lean Six Sigma (docent is Bas Baalmans)
3) Basic Programming in Python (docent is Nick Szirbik)
4) Insight in the International North; Digital Mapping (docent is Maryse Brand)
Laatst gewijzigd:21 januari 2019 13:26