Skip to ContentSkip to Navigation

Groningen Digital Business Centre

Faculty of Economics and Business
Blog
Header image Blog GDBC

Blog GDBC

Erik Rutkens op de masterclass Digitale transformatie voor bestuurders

Enerverende masterclass Digitale Transformatie voor Bestuurders

Datum:13 oktober 2020
Auteur:dr. Thijs Broekhuizen
De Masterclass Digitale Transformatie voor bestuurders heeft op 8 oktober plaatsgevonden in Beetsterzwaag, op landgoed Lauswolt. Deze Masterclass - ontwikkeld door UGBS en het GDBC - helpt bestuurders om digitale transformatie in hun organisatie aan te jagen en te stimuleren. 
AI

AI-as-a-Service: Wanneer wordt het gebruikt en wanneer loont het?

Datum:02 oktober 2020
AI-as-a-Service. Wanneer wordt het gebruikt en loont het? Door de toegenomen beschikbaarheid van gegevens en rekenkracht kunnen bedrijven in alle bedrijfstakken kunstmatige intelligentie technologieën toepassen in hun producten en processen. Deze AI-technologieën maken bijvoorbeeld gebruik van recente ontwikkelingen in natural language processing (NLP), machine learning (ML) en computer vision.
Het gebruik van big data.

Het gebruik van Big Data in bedrijven en organisaties

Datum:25 september 2020
Auteur:Nicolai Fabian | Ph.D. Candidate
We zijn in een datatijdperk beland en een aanzienlijk deel van de gegevens worden op vrijwillige basis door ons gedeeld. Automatisch komt de vraag naar voren wat te doen met alle beschikbare data en Big Data is één van de antwoorden daarop.

Student onderzocht digitaal vraagstuk van Frank.nl: 'Een uitmuntende prestatie'

Datum:21 juli 2020

Vanuit het Groningen Digital Business Centre (GDBC) brengen we talentvolle studenten in contact met digitale ondernemingen. Zo creëren we stageplekken, ontwikkelen we zogeheten learning communities en zetten we student consultancy opdrachten op. Afgelopen...

Digital Business Models

Leesvoer: zes artikelen over Digitale Business Modellen in Journal of Business Research

Datum:26 mei 2020

Tot onze grote vreugde delen wij u mede dat verschillende onderzoekers van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) hebben bijgedragen aan een speciale uitgave in het Journal of Business Research, uitgebracht in samenwerking met het SOM Research...

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie en machine learning: wat is wel en wat is niet mogelijk?

Datum:26 mei 2020
Auteur:Nicolai Fabian | Ph.D. Candidate
Kunstmatige intelligentie en machine learning Het hebben van een kunstmatige intelligentie (AI) zoals C3PO, zelfs zonder de robotromp, zou ons leven enorm gemakkelijker kunnen maken. Dat gaat echter niet snel gebeuren. Het zal waarschijnlijk nog vele jaren duren om zelfs maar in de buurt van een intelligente AI te komen. Ontdek wat kunstmatige intelligentie is en hoe dit ons leven privé en in organisaties zal beïnvloeden.
Bedrijfsbezoek aan Marinminds

Samenwerking met Marinminds van start: “Win-win voor bedrijven en studenten”

Datum:20 april 2020

Vanuit het Groningen Digital Business Centre (GDBC) brengen we talentvolle studenten in contact met digitale ondernemingen. Zo creëren we stageplekken, ontwikkelen we zogeheten learning communities en zetten we student consultancy opdrachten op. Dit...

De Nederlandse studenten in Hamburg

Studenten over uitwisseling GDBC - Hamburg: 'Een waardevolle ervaring'

Datum:06 april 2020

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Universität Hamburg (UH) hebben sinds vorig jaar een brede samenwerking over verschillende onderzoeksgebieden. De gemeenschappelijke onderzoeksprioriteiten zijn onder meer erg sterk bij datawetenschap en (digital)...

Jenny van Doorn

Robots en kunstmatige intelligentie in de dienstverlening

Datum:19 maart 2020
Auteur:Prof. Dr. Jenny van Doorn
Beginnen we met de vraag: Wat is een robot eigenlijk precies, en wat is kunstmatige intelligentie? Kunstmatige intelligentie kan externe data correct interpreteren, daarvan leren, en het geleerde toepassen met als doel specifieke taken uit te voeren waarbij het zich op flexibele wijze aanpast..
Themabijeenkomst FC Groningen - GDBC

Geslaagde themabijeenkomst Digital van GDBC bij FC Groningen

Datum:17 maart 2020
Het was een drukte van belang, zondagmiddag 8 maart in de Top Dutch Lounge van het Hitachi Capital Mobility Stadion, in de volksmond beter bekend als de Euroborg, thuishaven van FC Groningen. De provincie Groningen organiseert om de zoveel tijd een themabijeenkomst voorafgaand aan een competitiewedstrijd van de plaatselijke FC en deze keer was het onderwerp 'Digital'. GDBC was in deze de partner waarmee de provincie en FC Groningen deze bijeenkomst organiseerden.