Skip to ContentSkip to Navigation

Groningen Digital Business Centre

Faculty of Economics and Business
Blog
Header image Blog GDBC

Blog GDBC

Bas Baalmans, Gerben Dolsma (op scherm) en Rob Extercatte.

GDBC op zoek naar bedrijven die willen digitaliseren met project SLIMmer MKB

Datum:20 januari 2021
Het GDBC gaat samenwerken met twee bedrijven uit Assen en Hoogeveen om de digitale kennis bij MKB-bedrijven te vergroten
University of Groningen / GDBC

The Value of Being Different

Datum:27 november 2020
Auteur:Nicolai Fabian | Ph.D. Candidate
Paper on firm digital skills with a short video presentation as part of the International Conference on Information Systems (ICIS) 2020 proceedings. Based on data from job postings, we shed light on how the competitive environment influences the development of firm digital skills and their subsequent impact on firm performance. We also explore synergistic effects of digital skills and functional skills such as marketing or supply chain skills.
TVM Challenge Future of Work

TVM Challenge Future of Work

Datum:21 november 2020
Auteur:drs. ing. Bas Baalmans
Zelfrijdende auto's, drones etcetera - de transportsector verandert dynamisch en nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in een steeds sneller tempo op. Als marktleider voor verzekeringen in de hele branche speelt TVM een sleutelrol bij het aangaan van de uitdagingen waarmee weg- en watertransportbedrijven in de wereld van vandaag worden geconfronteerd. Digitale innovatie is de belangrijkste motor voor al deze uitdagingen en veranderingen en zal niet alleen ons bedrijfsmodel beïnvloeden, maar ook de manier waarop we werken en daarmee ons personeelsbestand. Zo luidt de uitdaging voor TVM. “En digitalisering brengt dus een HR-uitdaging met zich mee voor onze organisatie”, vult Stoop aan.
Gabe-Hein Dijkstra

Gabe-Hein Dijkstra, deelnemer GDBC-team Odyssey

Datum:18 november 2020
Maak kennis met Gabe-Hein Dijkstra, één van de deelnemers aan de Odyssey in het GDBC-team Telemachos, en lees over zijn ervaringen.
Thomas Agterhuis

Thomas Agterhuis, deelnemer GDBC-team Odyssey

Datum:18 november 2020
Maak kennis met Thomas Agterhuis, één van de deelnemers aan de Odyssey in het GDBC-team Telemachos, en lees over zijn ervaringen.
Anton Laukemper

Anton Laukemper, deelnemer GDBC-team Odyssey

Datum:18 november 2020
Maak kennis met Anton Laukemper, één van de deelnemers aan de Odyssey in het GDBC-team Telemachos, en lees over zijn ervaringen.
Coert Schrijver

Coert Schrijver, deelnemer GDBC-team Odyssey

Datum:18 november 2020
Maak kennis met Coert Schrijver, één van de deelnemers aan de Odyssey in het GDBC-team Telemachos, en lees over zijn ervaringen.
Suzanne Dechesne

Suzanne Dechesne, deelneemster GDBC-team Odyssey

Datum:18 november 2020
Maak kennis met Suzanne Dechesne, één van de deelnemers aan de Odyssey in het GDBC-team Telemachos, en lees over haar ervaringen.
Telemachos in actie

GDBC-team imponeert op Odyssey Momentum

Datum:18 november 2020
De Odyssey: een vooruitstrevende hackathon met normaliter meer dan honderd deelnemende teams en 1500 deelnemers op en in het Suikerunieterrein in Groningen vond dit jaar online plaats, genaamd Odyssey Momentum. Het GDBC-team, genaamd Telemachos deed mee en kwam met een prachtige oplossing aan die net naast de hoofdprijs greep, maar de studenten kijken terug op een onvergetelijke ervaring.
Erik Rutkens op de masterclass Digitale transformatie voor bestuurders

Enerverende masterclass Digitale Transformatie voor Bestuurders

Datum:13 oktober 2020
Auteur:dr. Thijs Broekhuizen
De Masterclass Digitale Transformatie voor bestuurders heeft op 8 oktober plaatsgevonden in Beetsterzwaag, op landgoed Lauswolt. Deze Masterclass - ontwikkeld door UGBS en het GDBC - helpt bestuurders om digitale transformatie in hun organisatie aan te jagen en te stimuleren.