Skip to ContentSkip to Navigation

Groningen Digital Business Centre

Faculty of Economics and Business
Groningen Digital Business Centre Blog
Header image Blog GDBC

Blog GDBC

Digital Business Models

Leesvoer: zes artikelen over Digitale Business Modellen in Journal of Business Research

Datum:26 mei 2020

Tot onze grote vreugde delen wij met u mee dat verschillende onderzoekers van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) hebben bijgedragen aan een speciale uitgave in het Journal of Business Research, uitgebracht in samenwerking met het SOM Research...

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie en machine learning: wat is wel en wat is niet mogelijk?

Datum:26 mei 2020
Auteur:Nicolai Fabian | Ph.D. Candidate
Kunstmatige intelligentie en machine learning Het hebben van een kunstmatige intelligentie (AI) zoals C3PO, zelfs zonder de robotromp, zou ons leven enorm gemakkelijker kunnen maken. Dat gaat echter niet snel gebeuren. Het zal waarschijnlijk nog vele jaren duren om zelfs maar in de buurt van een intelligente AI te komen. Ontdek wat kunstmatige intelligentie is en hoe dit ons leven privé en in organisaties zal beïnvloeden.
Bedrijfsbezoek aan Marinminds

Samenwerking met Marinminds van start: “Win-win voor bedrijven en studenten”

Datum:20 april 2020

Vanuit het Groningen Digital Business Centre (GDBC) brengen we talentvolle studenten in contact met digitale ondernemingen. Zo creëren we stageplekken, ontwikkelen we zogeheten learning communities en zetten we student consultancy opdrachten op. Dit...

De Nederlandse studenten in Hamburg

Studenten over uitwisseling GDBC - Hamburg: 'Een waardevolle ervaring'

Datum:06 april 2020

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Universität Hamburg (UH) hebben sinds vorig jaar een brede samenwerking over verschillende onderzoeksgebieden. De gemeenschappelijke onderzoeksprioriteiten zijn onder meer erg sterk bij datawetenschap en (digital)...

Jenny van Doorn

Robots en kunstmatige intelligentie in de dienstverlening

Datum:19 maart 2020
Auteur:Prof. Dr. Jenny van Doorn
Beginnen we met de vraag: Wat is een robot eigenlijk precies, en wat is kunstmatige intelligentie? Kunstmatige intelligentie kan externe data correct interpreteren, daarvan leren, en het geleerde toepassen met als doel specifieke taken uit te voeren waarbij het zich op flexibele wijze aanpast..
Themabijeenkomst FC Groningen - GDBC

Geslaagde themabijeenkomst Digital van GDBC bij FC Groningen

Datum:17 maart 2020
Het was een drukte van belang, zondagmiddag 8 maart in de Top Dutch Lounge van het Hitachi Capital Mobility Stadion, in de volksmond beter bekend als de Euroborg, thuishaven van FC Groningen. De provincie Groningen organiseert om de zoveel tijd een themabijeenkomst voorafgaand aan een competitiewedstrijd van de plaatselijke FC en deze keer was het onderwerp 'Digital'. GDBC was in deze de partner waarmee de provincie en FC Groningen deze bijeenkomst organiseerden.
Thuiskantoor

Thuis werken: enige tips & tricks

Datum:16 maart 2020
Auteur:Nicolai Fabian | Ph.D. Candidate
Hoe productief thuis te werken? Hoewel sommige van jullie deze vraag misschien ergens in het verleden ook al regelmatig hebben gesteld, dwingen de recente ontwikkelingen met betrekking tot Covid-19 ons nu om een ​​antwoord te vinden.
Jana Hölthower - GDBC

Even voorstellen: Jana Hölthower, onderzoekster van het GDBC

Datum:10 maart 2020
Auteur:Nicolai Fabian | Ph.D. Candidate
Jana Holthöwer, geboren en getogen in Duitsland (Münster) is een van onze nieuwste onderzoekers en doet onderzoek naar de inzet van robots in de gezondheidszorg. Hoewel ze één van de nieuwste leden van het GDBC is, heeft Jana al veel ervaring opgedaan in het buitenland, onder meer in Canada, Italië en ook al meer dan vijf jaar in Groningen.
Hoofdkantoor Rabobank

Rabobank over samenwerking met student consultants: "Professioneel rapport met concrete adviezen"

Datum:09 maart 2020

Vanuit het Groningen Digital Business Centre (GDBC) brengen we talentvolle studenten in contact met digitale ondernemingen. Zo creëren we stageplekken, ontwikkelen we zogeheten learning communities en zetten we student consultancy opdrachten op. Dit...

Digitale business modellen

De diversiteit en veelheid aan digitale bedrijfsmodellen

Datum:16 februari 2020
Auteur:Nicolai Fabian | Ph.D. Candidate
Waarom zou u iets moeten weten over digitale bedrijfsmodellen zal u zich afvragen? Omdat in het digitale tijdperk en een sterk veranderende omgeving het noodzakelijk wordt om na te denken over nieuwe manieren om winst te maken. Zo kunt u in dit artikel alles vinden over (digitale) bedrijfsmodellen en inspiratie opdoen voor uw eigen bedrijf.