Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Theology and Religious StudiesEducationGraduate Programme for Professionals (PAO)Aanbod PAO 2017-2018

PAO cursus Angst en het verlangen naar veiligheid: een theologische peiling

World Trade Centre 11 September 2001
World Trade Centre 11 September 2001

‘De verschrikking van de nacht hoef je niet te vrezen’, zegt Psalm 91, ‘noch de plaag die toeslaat midden op de dag.’ Intussen is niets angstaanjagender dan een terreuraanval in de metro of de ontruiming van een festivalterrein na een anonieme bedreiging. Wekelijks worden we opgeschrikt door bomaanslagen en horen we politici verklaren dat veiligheid een nummer één prioriteit is – daar leveren we desnoods mensenrechten voor in.

Hoe valt de gespannen discussie over veiligheid in Nederland theologisch te duiden? Zou er een christelijke bijdrage te leveren zijn aan het doordenken van (on)veiligheid – ook als het gaat om concrete veiligheidsmaatregelen? Heeft christelijke certitudo iets te maken met menselijk verlangen naar securitas? En hoe verhoudt Psalm 91 zich tot breaking news op CNN?

Voortbouwend op het najaarscolloquium met prof. dr. Beatrice de Graaf (17 november 2017) verdiepen de docenten van het College van Bijzonder Hoogleraren het thema angst en veiligheid.

Docent College van Bijzonder Hoogleraren
Omvang 2,5 ECTS

Data

18 januari, 15 februari en 15 maart 2018
Tijd 10.30-16.30 uur
Locatie Zittingszaal
Literatuur Wordt van tevoren uitgereikt
Kosten € 175,00 (inclusief lunch)
Cursuscode RUG-54
Inschrijven Via het inschrijfformulier op www.rug.nl/ggw/pao vóór 1 januari 2018
Doelgroepen Predikanten, kerkelijk werkers, kerkelijk bestuurders en overige belangstellenden
Accreditatie Geaccrediteerd door PKN voor permanente educatie in Open Erkend Aanbod
Laatst gewijzigd:27 juni 2017 13:44