Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculty of Science and Engineering

PureIMS wint LIFE Science Innovation Award 2023

28 september 2023

Tijdens de LIFE Science Conference 2023, die op 26 september in het stampvolle Forum in Groningen werd gehouden, heeft het spin-off bedrijf PureIMS van het Groningen Research Institute of Pharmacy ( GRIP ) de LIFE Science Innovation Award gewonnen. PureIMS is een bedrijf dat de zeer innovatieve droge poeder inhalatietechnologie exploiteert die is ontwikkeld op de afdeling Farmaceutische Technologie en Biofarmacie van het GRIP onder leiding van Dr. Anne de Boer en Prof. Erik Frijlink . Het bedrijf heeft een aantal voormalige promovendi en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen in dienst.

Na een spannende competitie met XVIVO, Protyon en Griphingo Pharmaceuticals (de laatste twee zijn ook GRIP spin-off bedrijven), werd de prijs voor de innovatie met significante impact in life science en gezondheid, afkomstig uit Noord-Nederland, uiteindelijk toegekend aan PureIMS.

Focus op innovatieve inhalatietherapieën

PureIMS is een farmaceutisch bedrijf met projecten in de klinische onderzoeksfase dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve inhalatietherapieën, die gebaseerd zijn op de Cyclops™ droog poederinhaler. De focus ligt op de behandeling van systemische en respiratoire aandoeningen waarvoor nog geen goede therapie bestaat.

Producten en programma’s

De belangrijkste kandidaat van PureIMS,  de Levodopa Cyclops™, bevindt zich in de laatste ontwikkelingsfase als reddingstherapie voor OFF-episodes bij de ziekte van Parkinson. Een ander product, Colistin Cyclops™, is al op de markt als ‘receptgeneesmiddel op naam’ voor patiënten met taaislijmziekte. Andere klinische programma's - waaronder Epinephrine Cyclops™ voor (voedsel)allergie en dreigende anafylaxie - worden in een vroeg klinisch stadium onderzocht. PureIMS ondersteunt ook farma/biotech partners bij het toepassen van de op Cyclops™ gebaseerde inhalatieroute voor het geneesmiddel van hun keuze.

De LIFE Science Innovation Award

De Innovation Award wordt uitgereikt aan de innovatie met de meeste impact op het gebied van Life Sciences & Health, met een oorsprong in Noord-Nederland. De winnaar ontvangt een cheque van €5.000 euro. Bedrijven, instellingen of projecten kunnen zich aanmelden voor de Innovation Award. De Award wordt mede mogelijk gemaakt door NV NOM, Gemeente Groningen en Health~Holland, Topsector Life Sciences & Health.

decoratieve afbeelding
Het winnende PureIMS-UG team na het winnen van de prijs: v.l.n.r. Prof. Erik Frijlink (University of Groningen) en Frank Lambert, Dr.Jaap Wieling en Wouter van Gammeren (PureIMS)
Laatst gewijzigd:04 oktober 2023 11:49
View this page in: English

Meer nieuws