Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and Engineering

Physics en Chemistry studente Marit Fiechter wint GUF-100-prijs

06 juli 2018

Tijdens de RUG Zomerceremonie op 6 juli jl. is Marit Fiechter uitgeroepen tot winnaar van de GUF-100-prijs en daarmee tot de beste student van de Faculty of Science and Engineering 2017-2018. Fiechter is bachelorstudent Physics en Chemistry. De jury verkoos haar uit drie FSE-studentes die afgelopen maart voor de prijs zijn genomineerd door de studenten en docenten van de faculteit.

De prijs bestaat uit een beurs voor studie of onderzoek ter waarde van €2.500 en wordt jaarlijks toegekend aan de meest excellente student van elke faculteit.

Indrukwekkende studieresultaten

Fiechter’s studieresultaten zijn ronduit indrukwekkend te noemen. Ze behaalde drie propedeuses summa cum laude (in Chemistry, Physics, en Astronomy). Haar gemiddelde cijfer is 9,48; ze behaalde 10 keer een 10 en al haar cijfers zijn een 8,5 of hoger. Daarnaast won ze verschillende prijzen op nationale en internationale wetenschappelijke wedstrijden waaronder de bronzen medaille op het International Chemistry Olympiad in Baku, Azerbaijan. In 2017 deed ze een onderzoeksstage bij de Astrochemistry-groep van prof.dr. Jes Jørgensen aan het Niels Bohr Institute in Kopenhagen. Daar analyseerde ze submillimeterwaarnemingen van een protoster. Ze is nu co-auteur van een paper over onderzoeksresultaten hiervan.

Marit Fiechter ontvangt de GUF-100-prijs van de Rector Magnificus
Marit Fiechter ontvangt de GUF-100-prijs van de Rector Magnificus
Genomineerd door studenten en docenten

Marit Fiechter is gekozen uit de kandidaten die studenten en docenten van de faculteit in maart hebben genomineerd. Toen zijn in totaal 28 studenten genomineerd waarvan de facultaire jury drie genomineerden heeft voorgedragen aan de GUF-100-jury.

Zomerceremonie RUG

De GUF-100-prijzen zijn uitgereikt tijdens de Zomerceremonie van de Rijksuniversiteit Groningen. Op deze jaarlijkse plechtigheid, waarmee het academisch jaar wordt afgesloten, worden talentvolle studenten en onderzoekers voor het voetlicht gezet. Naast de winnaars van de GUF-100-prijzen, wordt de winnaar van de Gratamaprijs, de winnaar van de Wierenga Rengerink Dissertatie Award , en de internationale alumni ambassadeurs voor het komende jaar bekend gemaakt.

Laatst gewijzigd:06 juli 2018 18:16

Meer nieuws

 • 20 november 2018

  Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017

  Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...