Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringFaculty News

NBIC Young investigator award for Gronings bioinformatica onderzoek

Fotograaf: Thijs Rooimans.
Fotograaf: Thijs Rooimans.

Dr. Yang Li van de Groningse Bioinformatica Centre heeft de NBIC Young Investigator Award 2011 gewonnen. Deze prijs wordt door het Nederlands Bioinformatica Centrum (NBIC) uitgereikt voor het beste bioinformatica-proefschrift van het afgelopen jaar. Yang Li ontving een prijs van € 2.500,- van het NBIC BioRange en BioWise programma. De uitreiking vond plaats tijdens de NBIC Conference op 20 april waar Yang Li als winnaar tevens een lezing gaf.  

Yang Li is tot winnaar verkozen omdat haar proefschrift een goede mix bevat van ontwikkelde bioinformatica-methodologie en biologische toepassingen. Haar werk behoort daarmee tot het hart van de bioinformatica en toont de essentie van het vakgebied.  

Verder was de jury onder de indruk van de nieuw ontwikkelde methodologie en innovatie in Li’s werk en het sterk interdisciplinaire karakter doordat ze nauw samenwerkte met biomedische experts.

Dr. Yang Li is in november jl. gepromoveerd bij het Groningen Institute Biomolecular Sciences & Biotechnology. De titel van haar proefschrift is “Generalized genetical genomics. Advanced methods and applications”.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13
printView this page in: English