Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringFaculty News

Gebouwnaam Zernikeborg ludiek overgedragen

02 september 2014
Gebouwnaam ludiek overgedragen
Gebouwnaam ludiek overgedragen

Dinsdagochtend 9 uur heeft het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) de gebouwnaam Zernikeborg officieel overgedragen aan de Faculty of Science and Engineering (FSE). De naam is bestemd voor het nieuwe gebouw dat het Nijenborgh 4 complex gaat vervangen.

Onder begeleiding van een brassbandje bracht een CIT-delegatie de gebouwletters van het CIT-gebouw naar de ingang van Nijenborgh 4 alwaar CIT-directeur Tjeerd Willem Hobma de letters overdroeg aan de ph middelen van fseDick Veldhuis. CvB-lid Jan de Jeu was ook bij de ludieke happening aanwezig en onthulde aansluitend de nieuwe naam van het CIT-gebouw bekend maken: Smitsborg.

Laatst gewijzigd:10 februari 2017 12:08
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...