Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsNieuwsarchief

Vidi-subsidie voor Emar Maier

12 mei 2016

Aan Emar Maier , onderzoeker taalfilosofie en formele semantiek aan de Faculteit Wijsbegeerte, is door NWO een Vidi-onderzoekssubsidie van € 800.000 toegekend voor zijn onderzoeksproject The Language of Fiction and Imagination ('De taal van verhaal en verbeelding').

Eerder (in 2010) kreeg Maier al een ERC Starting Grant voor zijn onderzoek 'Between direct and indirect discourse - Shifting perspective in blended discourse'.

De taal van verhaal en verbeelding

De krant lees je met andere ogen dan een roman. Van een krantenartikel verwacht je ware uitspraken over bestaande individuen, terwijl je bij Harry Potter ook wel weet dat tovenaars niet bestaan. In dit project ontwikkelen filosofen en taalwetenschappers een theorie om het fundamentele verschil tussen verhalen en alledaags taalgebruik te doorgronden.

Vernieuwingsimpuls

Vidi-subsidies maken onderdeel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO, die wetenschappers in verschillende stadia van hun carrière de mogelijkheid biedt om grensverleggend onderzoek te doen. De Vidi-subsidie voorziet in de aanstelling van twee PhD's voor een periode van vijf jaar. Dit jaar kende NWO een Vidi-subsidie toe aan 87 onderzoekers.

Meer informatie

Emar Maier's persoonlijke website


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:16 februari 2017 15:25
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Jilin University visits Faculty of Philosophy

  A delegation from the School of Philosophy and Sociology of Jilin University (China) visited UG’s Faculty of Philosophy

 • 17 april 2018

  De filosoof als verbinder

  April: Maand van de Filosofie. Een goede aanleiding voor een gesprek met hoogleraar Wetenschapsfilosofie (en natuurkundige) Jan-Willem Romeijn over het pad van een wetenschapper en de verbindende kracht van nieuwsgierigheid en kennis.

 • 05 april 2018

  Dissertatieprijs voor Joost van Driessche

  Joost van Driessche is een van de vijf ontvangers van de Disstertatieprijs 2018, uitgereikt door Stichting Praemium Erasmianum