Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuwsNieuwsarchief

Vidi-subsidie voor Emar Maier

12 mei 2016

Aan Emar Maier , onderzoeker taalfilosofie en formele semantiek aan de Faculteit Wijsbegeerte, is door NWO een Vidi-onderzoekssubsidie van € 800.000 toegekend voor zijn onderzoeksproject The Language of Fiction and Imagination ('De taal van verhaal en verbeelding').

Eerder (in 2010) kreeg Maier al een ERC Starting Grant voor zijn onderzoek 'Between direct and indirect discourse - Shifting perspective in blended discourse'.

De taal van verhaal en verbeelding

De krant lees je met andere ogen dan een roman. Van een krantenartikel verwacht je ware uitspraken over bestaande individuen, terwijl je bij Harry Potter ook wel weet dat tovenaars niet bestaan. In dit project ontwikkelen filosofen en taalwetenschappers een theorie om het fundamentele verschil tussen verhalen en alledaags taalgebruik te doorgronden.

Vernieuwingsimpuls

Vidi-subsidies maken onderdeel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO, die wetenschappers in verschillende stadia van hun carrière de mogelijkheid biedt om grensverleggend onderzoek te doen. De Vidi-subsidie voorziet in de aanstelling van twee PhD's voor een periode van vijf jaar. Dit jaar kende NWO een Vidi-subsidie toe aan 87 onderzoekers.

Meer informatie

Emar Maier's persoonlijke website


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:16 februari 2017 15:25
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...