OnderwijsOpleidingenHonours College

Dean Honours College neemt Petrus Camper bundel in ontvangst

18 september 2015
Bundel Petrus Camper

Tijdens de eerstvolgende bijeenkomst (donderdag 1 oktober 2015) van het Centrum voor Universiteits- en Wetenschapsgeschiedenis zal de dean van het Honours College (prof. mr. dr. Hanny Elzinga) het eerste exemplaar van de bundel Petrus Camper in context. Science, the arts, and society in the eighteenth-century Dutch Republic in ontvangst nemen. Na een lezing van dr. Rina Knoeff (RUG, afdeling Geschiedenis) zal de overhandiging van de bundel plaatsvinden. De bijeenkomst vindt plaats om 16:00 uur in het Universiteitsmuseum, Oude Kijk in 't Jatstraat 7a.

Petrus Camper was hoogleraar theoretische geneeskunde, anatomie, chirurgie en botanie aan de RUG. Hij probeerde zijn studenten de best mogelijke opleiding te geven. Het Honours College vond het op zijn plaats om de leergang die door honoursstudenten gevolgd wordt naar deze wetenschapper te vernoemen. De Petrus Camper Leergang richt zich op de verbreding van de ontwikkeling van studenten. Als afsluitend onderdeel van de leergang organiseert het Honours College jaarlijks het Petrus Camper Festival, waarbij studenten een variété aan activiteiten organiseren om de resultaten van hun onderzoeksprojecten te presenteren.

Meer informatie:

Petrus Camper Leergang