Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenStudiekeuze

Studiekeuzeworkshops

Hoe kies je een studie?

Als scholier kun je op voorlichtingsevenementen aan studiekeuzeworkshops deelnemen. Je leert daarin meer over het proces van studiekeuze en krijgt inzicht in de factoren die (soms onbewust) meespelen bij het nemen van een beslissing. Als je je aanmeldt voor een voorlichtingsevenement kun je je opgeven voor studiekeuzeworkshops.

Aanvragen studiekeuzeworkshops door scholen

De studiekeuzeworkshops worden ook aangeboden op scholen. Ze zijn met name geschikt voor leerlingen van 5 VWO. Aan de hand van opdrachten komen leerlingen erachter in welke fase van het keuzeproces ze zitten en gaan ze gericht aan de slag. Zo werken ze toe naar een persoonlijk actieplan.

Een workshop op school wordt verzorgd door goed getrainde studentvoorlichters en duurt circa vijf kwartier. De voorlichters maken graag gebruik van een beamer, laptop en scherm, en digibord of whitebord. Om iedereen op maat van dienst te kunnen zijn, is de maximale groepsgrootte 15 leerlingen.

De workshops zijn gratis.

Schooldecanen die een workshop willen aanvragen kunnen contact opnemen met Cato van der Vlugt of Anita Bekker, telefoonnummer 050 3639011, c.b.van.der.vlugt@rug.nl.

Laatst gewijzigd:07 juli 2015 15:54