Skip to ContentSkip to Navigation
About us Campus Fryslân

IC-café

Wanneer:di 21-06-2022 18:30 - 21:00
Waar:De Beurs, Wirdumerdijk 34, 8911 CE, Leeuwarden

Een opname op de Intensive Care (IC) is een heftige levensgebeurtenis voor zowel de patiënt als zijn of haar naasten. Mensen op de IC zijn zó ziek dat ze constante zorg nodig hebben en bijvoorbeeld niet meer zelfstandig kunnen ademen. Probeer je maar eens voor te stellen; je wordt wakker in een kamer vol medische apparatuur, er zit een buis in je keel waardoor je niet kan praten en je hoort allemaal vreemde geluiden. Er is daarnaast een grote kans dat je je niets herinnert van hoe je hier terecht bent gekomen, of überhaupt van dat je zo ernstig ziek bent geworden.

Het kritisch ziek zijn én de opname op de IC kunnen ervoor zorgen dat mensen langdurig fysieke en/of mentale klachten houden. Het herstel duurt lang en mensen krijgen te maken met veel onzekerheden over hun gezondheid, maar ook op het gebied van sociale contacten, werk en bijvoorbeeld intimiteit. Om (voormalig) IC-patiënten en hun naasten hierbij te ondersteunen, organiseert het Medisch Centrum Leeuwarden in samenwerking met de RUG/Campus Fryslân het eerste IC-café van het Noorden.

Het IC-café is een ontmoetingsplek voor mensen die op de IC hebben gelegen, hun naasten en professionals. Tijdens de avond kunnen bezoekers onder het genot van een kopje koffie of thee en iets lekkers ervaringen delen over een centraal thema. Daarnaast komen experts en ervaringsdeskundigen aan het woord om informatie te geven en hun belevingen tijdens en na de IC-opname te delen.

Toegang tot het IC-café is gratis en u kunt uzelf en maximaal twee metgezellen aanmelden via de bijgevoegde aanmeldlink.