Skip to ContentSkip to Navigation
Campus FryslânStuderen bij Campus Fryslân

Studeren in Leeuwarden

Student in Leeuwarden

Leeuwarden is de hoofdstad en het economische en culturele centrum van de groenste en schoonste provincie van Nederland; Friesland. Leeuwarden wint steeds meer populariteit onder studenten. In het historische centrum van Leeuwarden is genoeg te doen.

Met mooi weer zijn de terrasjes aan het kanaal gevuld. Er zijn verschillende theaters waar studenten kunnen genieten van goede films, muziek of musicals. Daarnaast zijn er genoeg cafés en clubs voor studenten om zich in het weekend te vermaken. Ook zijn er in Leeuwarden diverse studentenverenigingen waarbij je je kunt aanmelden.

Leeuwarden is een relatief kleine stad met circa 107.000 inwoners. Waar je ook woont in Leeuwarden, je bent nooit ver van de binnenstad en alles is makkelijk bereikbaar. De beste manier van reizen binnen Leeuwarden is, zoals in de meeste steden in Nederland, op de fiets. Er zijn verschillende fietswinkels in Leeuwarden die goedkope tweedehandsfietsen verkopen.

Leeuwarden Studiestad

Leeuwarden Studiestad is een stichting die zich inzet om de studietijd voor studenten zo gezellig en zo leuk mogelijk te maken. Naast algemene informatie is op de website van Leeuwarden Studiestad ook veel informatie te vinden over sporten in Leeuwarden en wonen in Leeuwarden.

"Niet alleen om je studietijd zo gezellig en leuk mogelijk te maken, maar ook om je aan een kamer te helpen en gezond en fit te houden. Daarom organiseren we onder andere hele vette feestjes (al zeggen we het zelf), sporttoernooien, netwerkborrels en workshops. Én we zorgen natuurlijk voor je dagelijkse aanvoer van zinnige en onzinnige informatie over het Leeuwarden studentenleven.", aldus de stichting.

Daarnaast is Leeuwarden studiestad verantwoordelijk voor het jaarlijkse evenement Leip! intro. De introductietijd voor alle nieuwe studenten in Leeuwarden. Ontdek Leeuwarden door de ogen van Mauricio, Liana en Jessica!

Studieplekken in Tresoar

In Tresoar zijn verschillende studieplekken beschikbaar. Tresoar is vooral een onderzoeksinstituut. Iedereen kan hier onderzoek doen in de rijke collectie bronnen over de geschiedenis, cultuur en taal van Fryslân. Zowel wetenschappers, 'sneupers', scholieren en ‘ gewone’ belangstellenden zijn van harte welkom. Via de website heb je toegang tot een groot aantal databases waarmee het mogelijk is om thuis (voor)onderzoek te doen in collectie van Tresoar. Voor diverse speciale onderzoeksmogelijkheden zijn er zogenaamde "zoekwijzers" gemaakt, die je op weg kunnen helpen.

Voor het aanvragen van boeken en archiefstukken die niet in de studiezaal staan heb je een (gratis) pasje nodig. Vergeet je legitimatiebewijs niet. Wil je boeken lenen dan heb je een betaalde pas nodig. Voor scholieren en studenten kost dat 6,75 euro per jaar. Voor dat bedrag kun je bijna onbeperkt boeken lenen.

Leeuwarden evenementenstad

Er is genoeg te doen in Leeuwarden. Jaarlijks vinden er meer dan 50 nationale en internationale evenementen plaats. Een overzicht van deze evenementen is te vinden op mooileeuwarden.nl. In 2018 is Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa.

Laatst gewijzigd:04 maart 2019 08:34
printView this page in: English