Skip to ContentSkip to Navigation
Rijksuniversiteit Groningen/Campus FryslânStuderen bij Campus Fryslân

Studiefondsen

Bij Campus Fryslân begrijpen we dat studeren aan de universiteit een kostbare ervaring kan zijn. Afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden zijn er verschillende financieringsopties beschikbaar die kunnen helpen bij het financieren van je universitaire carrière.

1. Beurzen

Er zijn verschillende beurzen en fondsen beschikbaar om je studiekosten te financieren. Zoek naar beurzen via de website van de Rijksuniversiteit Groningen of de Nuffic websites.

2. Voor Nederlandse studenten: Studiefinanciering

Als je jonger bent dan 30 jaar en bent ingeschreven in voltijds of deeltijd op universitair niveau, kun je studiefinanciering aanvragen. Deze studiefinanciering, betaald door de Nederlandse overheid, is een maandelijkse lening om je financieel bij te staan bij je studie. Je moet de Nederlandse nationaliteit hebben of dezelfde rechten hebben, afhankelijk van je verblijfsvergunning of je nationaliteit. Raadpleeg duo.nl voor meer informatie.

3. Voor Friese bachelorstudenten: Friese studiefonds

De provincie Fryslân heeft een studiefonds opgezet om Friese studenten aan te moedigen om de brede bacheloropleiding Global Responsibility & Leadership aan het University College van Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân te volgen. Scholieren uit Fryslân die zich inschrijven voor het programma kunnen een driejarige studiebeurs krijgen die een deel van hun studiekosten dekt. Raadpleeg de volgende pagina voor meer informatie.

4. Voor Friese studenten: Friese studieleen

Er zijn nog ongeveer 20 Friese studielenen in de provincie Fryslân. Deze Friese lenen hebben studiebeurzen voor de ondersteuning van studenten die een opleiding in het hoger onderwijs willen volgen. Het aantal beschikbare beurzen varieert per jaar en per lening. Raadpleeg de volgende pagina voor meer informatie over het aanvragen van een financiële bijdrage.

5. Voor niet-Nederlandse EU / EER-studenten: student beurs

Als EER-student mag je een deeltijdbaan in Nederland volgen. Als je (of je niet-Nederlandse EER-ouder of -partner) meer dan 56 uur per maand werkt, komt u mogelijk in aanmerking voor een studiebeurs van de Nederlandse overheid. Raadpleeg duo.nl voor meer informatie.

6. Voor niet-Nederlandse EU / EER-studenten: collegegeldlening / Collegegeldkrediet

Als je een EU/EER-student bent en niet in aanmerking komt voor een studiebeurs van de Nederlandse overheid, kunt u een lening of een bijdrage aanvragen voor de betaling van uw collegegeld. Dit heet Collegegeldkrediet en de lening wordt in maandelijkse termijnen rechtstreeks op uw bankrekening gestort. Voor meer informatie over het collegegeldkrediet, raadpleeg duo.nl.

7. Voor niet-EU / EER-studenten: studiebeurs

De Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân (CF) biedt vijf beurzen aan gemotiveerde studenten van buiten de EU/EER die zich aanmelden voor de bachelor Global Responsibility & Leadership of de master Sustainable Entrepreneurship, en die laten zien dat ze zich inzetten voor de visie en missie van CF. Raadpleeg de volgende pagina voor meer informatie.

Laatst gewijzigd:22 januari 2019 15:20
printView this page in: English