Over onsWie zijn wij?Green Office GroningenOrganisatie

Performance - duurzaamheid in onderwijs & onderzoek

Summer school

Als universiteit zijn studenten ons grootste kapitaal. Ons doel is dat alle studenten tijdens hun studie op de één of andere manier in aanraking komen met duurzaamheid.

Daarnaast willen we zoveel mogelijk kwalitatief onderzoek over verschillende onderdelen van duurzaamheid stimuleren.

Projecten die we onder andere ondernemen om duurzaamheid in O&O te stimuleren:

Summer School:

In de zomer van 2018 organiseerde de RUG samen met de U4 universiteiten een summerschool. Negentien internationale studenten kwamen naar Groningen om meer te leren over en te werken aan duurzaamheid.

Summer school Creating a Climate for Change

Lezingen, excursies en films:

Een belangrijk doel van de Green Office is om studenten en medewerkers te enthousiasmeren over duurzaamheid en kennis over te dragen. We willen mensen inspireren om hun gedrag op het werk en thuis te verduurzamen. We hopen dit te bereiken door mensen interessante lezingen en excursies aan te bieden en door films te vertonen die mensen aan het denken zet. Zo gaat duurzaamheid meer leven en is het hopelijk minder een ver-van-je-bed show. We proberen zowel de wat serieuzere onderwerpen als als de luchtige feel-good onderwerpen aan te snijden om een zo breed mogelijk beeld van duurzaamheid neer te zetten. Neem een kijkje op de kalender (op onze hoofdpagina) voor informatie over onze huidige activiteiten. Heb jij suggesties of ideeën waar de Green Office aandacht aan zou moeten besteden? Neem dan vooral contact met ons op.

Cursus Green Growth:

Een innovatief programma over duurzaamheid met inspirerende docenten van verschillende faculteiten van de RUG, de Hanzehogeschool en mensen uit het werkveld. De cursus is een unieke kans voor studenten en medewerkers om vanuit de wetenschap en de praktijk te leren over duurzaamheid. Lees hier meer informatie over de cursus van 2018 of lees hier meer over het programma. De derde editie van de cursus start in september 2019.

Duurzaam onderzoek RUG:

We bundelen onderzoek dat aan de RUG is gedaan over duurzaamheid. Studenten kunnen hier onderzoek laten plaatsen. Zo kunnen we andere studenten inspireren en duurzaam onderzoek in het zonnetje zetten.

Inventariseren van alle duurzame opleidingen en docenten

Sterprojecten van studenten over duurzaamheid uitlichten op onze website (in progress)

Verbinden van docenten, wetenschappers en studenten en uitdagen om over deze thema’s na te denken.

Laatst gewijzigd:07 november 2018 10:16
printView this page in: English