Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Keetje Hodshon Prijs voor Han Thomas Adriaenssen

09 mei 2016

Han Thomas Adriaenssen, universitair docent en tevens VENI-laureaat, heeft de Keetje Hodshon Prijs gekregen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Hij krijgt de prijs van 12.500 euro voor zijn dissertatie en andere publicaties.

Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderzoeker die niet langer dan vijf jaar tevoren is gepromoveerd ter bekroning van "oorspronkelijk onderzoek op het gebied van de geesteswetenschappen". Eens in de vier jaar is de prijs bestemd voor het domein Filosofie/Godgeleerdheid.

Het is al de vierde keer dat de prijs uitgaat naar iemand die zijn dissertatie schreef in de vakgroep Geschiedenis van de Filosofie van de Groningse Faculteit. Eerdere prijswinnaars waren Han van Ruler (1996), Lodi Nauta (2000), en Pieter Sjoerd Hasper (2004).

Adriaenssens dissertatie Knowledge and the Veil of Representations ontving veel lof van eminente historici van de filosofie en verschijnt volgend jaar bij Cambridge University Press onder de titel Cognition and Representation from Aquinas to Descartes.

Meer informatie

Video: Toelichting op het proefschrift bij de prijsuitreiking


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:03 januari 2019 15:43
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...