Catering
Vegetarische catering is de standaard voor alle RUG-bijeenkomsten, -vergaderingen en -evenementen. Kiezen voor vegetarische catering sluit aan bij de uitgangspunten van het Instellingsplan, waarin duurzaamheid wordt benoemd als kernwaarde van de Universiteit.
Waarom vegetarische catering
Onderzoek wijst uit dat overstappen naar vegetarische (en plantaardige) catering een positieve bijdrage levert aan het reduceren van de CO₂-uitstoot van de Universiteit, de gezondheid van medewerkers en studenten, en de transitie naar meer duurzame voedselsystemen.
Besluit
Het College van Bestuur heeft in oktober 2023 het besluit genomen om standaard voor vegetarische catering te kiezen, met mogelijkheid tot aanpassing op verzoek. Verschillende faculteiten waren op eigen initiatief al gestart met het invoeren van soortgelijke maatregelen.
Hans Biemans (Vice-voorzitter College van Bestuur): ‘Onze samenleving staat voor grote uitdagingen, zoals het veiligstellen van een leefbare planeet. Als universitaire gemeenschap streven we ernaar onze klimaatafdruk te verkleinen. De overgang naar vegetarische en plantaardige catering is daarin een volgende stap. Ik ben er trots op dat we op deze manier een impuls geven aan het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen.’