Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum VinciOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum Vinci

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Expertisecentrum Vinci | InnovatieInnovatie faciliteren

Recente samenwerkingen

1. SNN

Het Centre of Expertise Value in Collaborative Innovation (Vinci) van de Rijksuniversiteit Groningen heeft samen met het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) de innovatiekracht van het Noord-Nederlandse midden- en kleinbedrijf onderzocht. Het onderzoek is bedoeld om de innovatiecompetenties van een brede groep bedrijven in kaart te brengen, bedrijven actief te ondersteunen bij het uitbouwen van innovatiecompetenties en de samenwerking tussen regionale bedrijven, de RUG en het SNN rond het thema innovatie te intensiveren.

SNN is verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende stimuleringsregelingen en subsidieprogramma’s voor het bedrijfsleven, waaronder het nieuwe Europese subsidieprogramma OP EFRO 2014-2020. Bij dit programma staat het stimuleren van innovaties binnen het midden- en kleinbedrijf (MKB) centraal. SNN streeft ernaar om dit programma zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag en behoeftes van Noord-Nederlandse bedrijven. Het is daarom voor SNN van essentieel belang een goed beeld te krijgen van de innovatieactiviteiten, investeringen en problemen van bedrijven.

Klik hier voor het onderzoeksrapport.


2. Portugal

Pedro de Faria onderzoekt de gevolgen van de sluiting van buitenlandse multinational bedrijven in Portugal. In een tweejarig project trachten onderzoekers erachter te komen hoe de Portugese economie omgaat met de arbeidskrachten die beschikbaar komen nadat filialen van een buitenlandse multinational sluiten. Het Francisco Manuel dos Santos fonds streeft ernaar de ontwikkeling van de Portugese samenleving te verbeteren door het onderzoek naar de situatie in Portugal te stimuleren.

Voor meer informatie: http://www.rug.nl/feb/news/2016/funding-for-research-project-of-pedro-de-faria

Laatst gewijzigd:20 september 2017 11:14
printView this page in: English