Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekKenniscentrum Landschap

Cursussen

Het Groene Woud

De cursus in volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk!

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei organiseert het Kenniscentrum Landschap in samenwerking met Het Groene Woud de driedaagse cursus Cultuurlandschappen van Noord-Brabant - Het Groene Woud.

De driedaagse cursus biedt een overzicht  van de verscheidenheid aan landschappen van Noord-Brabant. Gerenommeerde landschapsspecialisten waaronder Theo Spek, Karel Leenders, Bert Maes en Henk Hiddink verzorgen colleges, veldpractica en workshops. In de avonden vinden debatten en een Pecha Kucha plaats. De driedaagse besluit met een busexcursie waar alle Brabantse landschappen worden bezocht.

In drie dagen leert u over de laatste inzichten op het gebied van de landschapsgeschiedenis en kunt u tijdens veldpractica en workshops zelf aan de slag.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Anne Wolff, cursus.landschap@rug.nl.

Cursusopbouw

De cursus bestaat uit drie dagen:
Op 17 mei wordt ’s ochtends de ontstaansgeschiedenis van het landschap toegelicht met gebruik van recente inzichten en onderzoek.  In de middag kunt u kiezen uit veldpractica en workshops. ’s Avonds is er een debat over de toekomst van het Brabantse landschap onder leiding van Theo Spek.
Op 18 mei wordt in de ochtend ingezet op de verdieping van de kennis door in te zoomen op bijvoorbeeld een specifieke regio of thema. In de middag kunt u wederom kiezen uit veldpractica en workshops. ’s Avonds zijn er op Pecha Kucha gebaseerde  presentaties. Met 20 dia’s in een kleine 10 minuten kunnen gemeenten, landschapsorganisaties en  vele anderen het eigen landschapsverhaal vertellen.

De busexcursie op 19 mei gaat langs zoveel mogelijk Brabantse landschappen. Tijdens de excursie worden meerdere locaties bezocht met toelichting van deskundigen.

De cursus

  • U ontvangt bij aanvang van de cursus een  reader;
  • Tijdens de cursus geven wij ruim gelegenheid om ideeën en (werk)ervaring uit te wisselen met uw medecursisten;
  • Lunch, koffie en thee en maaltijd zijn inbegrepen tijdens 17 en 18 mei, tijdens de excursie is er lunch, koffie en thee;
  • U kunt in Herberg de Schutskuil, of in gelegenheden in de buurt logeren;
  • U ontvangt na afloop van de cursus een bewijs van deelname.

.

Locatie
Herberg de Schutskuil, Oude Grintweg 100, 5688 MB Oirschot

Programma
Het programma is hier te downloaden.

Kosten

  • Bedrijven en instellingen € 595,- (per persoon)
  • Studenten  € 150,-

Logies
Mocht u willen overnachten dan kunnen wij uw logies verzorgen. De prijs bedraagt ca 80,- voor twee nachten inclusief ontbijt en toeristenbelasting.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.


Cursus Cultuurlandschappen van Noord-Nederland

De cursus Cultuurlandschappen van Noord-Nederland vindt plaats van maart tot mei 2017. Mededelingen volgen eind 2016. Voor informatie kunt u contact op nemen met Anne Wolff, a.j.wolff@rug.nl .

Het Noord-Nederlandse landschap biedt een verscheidenheid aan zand-, zeeklei-kust- en veenlandschappen. De Wadden, het esdorpenlandschap, de terpen en wierden zijn wellicht de meest bekende voorbeelden maar er zijn tal van even opmerkelijke landschappen die een nadere kennismaking verdienen. De cursus Cultuurlandschappen van Noord-Nederland ontsluit (wetenschappelijke) kennis van de Noord-Nederlandse landschappen voor bewoners, overheden en maatschappelijke organisaties waardoor omgang met, begrip voor en besluiten over de landschappen in een bredere context kunnen worden geplaatst.

De landerijen van Roderwolde gezien vanuit het noorden.
De landerijen van Roderwolde gezien vanuit het noorden.
Laatst gewijzigd:25 april 2016 16:33