Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Gezondheidswetenschappen Sociale Geneeskunde
University Medical Center Groningen

Entree van zorg voor jeugd met emotionele en gedragsproblemen

Onderzoeker:

Nanninga, M.

Projectleiders:
Onderzoeksperiode: 2011-2016
Financier: ZonMw

Samenvatting:

Bestaand onderzoek laat zien dat slechts een minderheid van jongeren met emotionele en gedragsproblemen daadwerkelijk professionele hulp krijgt. Het doel van deze studie is het verkrijgen van inzicht in de factoren die hulp zoeken en/of hulp vinden belemmeren en wat de consequenties hiervan zijn voor het verdere traject. 'Entree van zorg voor jeugd' is één van de drie projecten van C4Youth, het 'Collaborative Centre on Care for Children and Youth with behavioural and emotional problems'.

Onderdeel van C4Youth is Take Care, een longitudinale cohortstudie onder jongeren met emotionele en gedragsproblemen, die zorg gebruiken, in de leeftijd van 0 tot 19 jaar. In deze cohortstudie zal informatie over het proces van zorg worden verzameld van hulpverleners, jongeren en hun ouders/verzorgers over een breed gebied van factoren die bijdragen aan de uitkomsten. Jongeren, geworven via de verschillende organisaties in de jeugdzorg en jeugd-ggz, vullen vragenlijsten in op het moment dat zij de zorg binnenkomen, na drie maanden en één, twee en drie jaar na entree n=2300). In aanvulling daarop wordt een steekproef getrokken onder jongeren die geen zorg ontvangen (n=800).

Verkregen inzichten maken het mogelijk dat beleidsmakers en professionals een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de zorg.

Laatst gewijzigd:13 februari 2015 16:13
View this page in: English