Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekGezondheidswetenschappenSociale Geneeskunde
University Medical Center Groningen

Onderwijs

Onderzoeks- en promotieplaatsen

Wij hebben regelmatig vacatures onderzoekers/promovendi voor veelal langlopende onderzoeksprojecten (gemiddeld 4 jaar). Bij onze sectie is ruimte voor gedreven, resultaatgerichte academici die zelfstandig onderzoek doen en in een collegiale sfeer samenwerken met vakgenoten, nationaal en internationaal. Ook professionals uit het werkveld kunnen op detacheringsbasis bij ons onderzoek doen en promoveren.
Op onze site bij Nieuwsberichten vindt u onze actuele vacatures. Houdt u ook de vacaturesites van het UMCG en de RUG in de gaten.

Onderzoekers/promovendi kunnen gebruik maken van het cursus- en activiteitenaanbod van de Graduate School of Medical Science. Samen met de onderzoeker/promovendus stellen we een Training- en Supervisieplan op. Hierin leggen we vast aan welke cursussen, workshops en andere activiteiten de onderzoeker/promovendus gaat deelnemen. Ook krijgen promovendi en onderzoekers gelegenheid om ervaring op te doen in het lesgeven, voornamelijk in de bachelorfase van de studie Geneeskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

Wij verzorgen de (Engelstalige) cursus Epidemiology of Public Health van de Research Master van de Graduate School of Medical Science. In deze cursus worden academische vaardigheden geschoold, zoals het schrijven van subsidievoorstellen. De Research Master is toegankelijk voor mensen van de EU en buiten de EU.

Opleiding Geneeskunde

De stafleden van de sectie verzorgen het onderwijs over Sociale Geneeskunde aan studenten Geneeskunde en studenten van andere faculteiten van de Rijksuniversiteit Groningen. De stafleden begeleiden de studenten ook bij het opstellen van hun scriptie.

Daarnaast is Sociale Geneeskunde één van de verplichte co-schappen tijdens de masterperiode (M2). De co-schappen kunnen in Nederland (keuze uit 8 affiliatieziekenhuizen, waaronder het St. Elisabeth ziekenhuis in Curaçao) worden gelopen. Co-schappen in het buitenland zijn onder voorwaarden mogelijk.

Laatst gewijzigd:21 januari 2015 15:38
printView this page in: English