Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Education Practical information Voorlichting
Header image Juridische Bestuurskunde

Even voorstellen: dr. Nicolle Zeegers, senior docent politicologie.

Datum:28 februari 2024
Auteur:Fons van Ulzen
Nicole Zeegers
Nicole Zeegers

Nicolle Zeegers is naast senior docent politicologie ook coördinator van het Honours programma aan de rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Je zult mevrouw Zeegers tegenkomen in de master Recht en Bestuur - specialisatie openbaar bestuur bij het vak politicologie. In dit vak ga je bezig met diverse politicologische theorieën en schrijf je in groepsverband een paper over een morele kwestie.

Hoelang bent u al verbonden aan de universiteit?

Ik ben al 25 jaar aan de rijksuniversiteit Groningen verbonden, daarvoor was ik actief aan de universiteit van Amsterdam, Radboud universiteit en Universiteit Utrecht.  Ik heb ik onderzoek gedaan naar morele kwesties, zoals prostitutie en nieuwe voortplantingstechnieken  vanuit  politicologisch en rechtsvergelijkende perspectief. Op dit moment werk  ik bij de vakgroep Transboundary Legal Studies.

Kunt u wat vertellen over politicologie?

Het mooie van politicologie vind ik dat je opzoek gaat naar vreedzame oplossingen van onvermijdbare conflicten. De focus op politicologie in combinatie met de juridische achtergrond is ontzettend relevant voor juridisch bestuurskundigen. Ik vind het belangrijk dat de verschillende perspectieven op maatschappelijke problemen erkend worden en dat conflicten onder ogen worden gezien. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat er verbinding kan ontstaan.

Wat zou u studenten willen meegeven?

Niet bang zijn om fouten te maken, niet bang zijn om nieuwe paden te betreden. Dat zou ik studenten mee willen geven. Ik werk hier nu al heel lang en studenten zijn altijd erg leuk en betrokken, maar soms zijn studenten te voorzichtig of precies. Het is belangrijk om het diepe in te durven springen, dat kunnen jullie best!  

Tags: Docenten

Over de auteur

Fons van Ulzen
Fons van Ulzen

Hé! Wat leuk dat je op de blogpagina van Juridische bestuurskunde terecht bent gekomen! Voor praktische informatie over onze leuke studie en verhalen van (ex)studenten en docenten ben je op de juiste plek! Als student-assistent van de vakgroep SBB en master-student JB zal ik je middels deze blogs een inkijkje geven in de studie Juridische bestuurskunde!