Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ellen Nollen genoemd EMBO Young Investigator

07 november 2011

Ellen Nollen van de afdeling Genetica is als enige Nederlandse wetenschapper opgenomen in het EMBO Young Investigator Programme. EMBO ondersteunt de beste wetenschappelijke talenten en wil stimuleren dat er wetenschappelijke uitwisselingen op gang komen.  

Ellen Nollen is een van de in totaal 22 researchers die door EMBO is geselecteerd. Zij krijgt hiermee gedurende drie jaar een bedrag van 15.000 euro per jaar; dit is bedoeld om een verdere impuls te geven aan haar onderzoekslijn.

Ellen Nollen (Genetica) doet onderzoek naar de rol die bepaalde genen spelen bij het ontstaan van neurodegeneratieve ziekten als Huntington, Parkinson en Alzheimer en naar de schadelijke effecten van ziekte-eiwitten tijdens het verouderingsproces van cellen.

 

(See English text for more information)

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:28
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  UMCG start onderzoek naar tevredenheid vrouwen over hun borsten

  Drie afdelingen van het UMCG starten een onderzoek naar de tevredenheid van vrouwen over hun borsten. Het gaat hierbij om vrouwen die nooit geopereerd of behandeld zijn aan hun borsten. Met de resultaten van dit onderzoek wil de afdeling plastische...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 01 februari 2019

  Jos Aartsen stopt in 4e kwartaal 2019 als UMCG-bestuursvoorzitter

  De heer Jos Aartsen, voorzitter Raad van Bestuur, gaat het UMCG in het vierde kwartaal 2019 verlaten. De concrete datum zal mede worden vastgesteld op basis van de datum van zijn opvolging.