Ellen Nollen genoemd EMBO Young Investigator

07 november 2011

Ellen Nollen van de afdeling Genetica is als enige Nederlandse wetenschapper opgenomen in het EMBO Young Investigator Programme. EMBO ondersteunt de beste wetenschappelijke talenten en wil stimuleren dat er wetenschappelijke uitwisselingen op gang komen.

Ellen Nollen is een van de in totaal 22 researchers die door EMBO is geselecteerd. Zij krijgt hiermee gedurende drie jaar een bedrag van 15.000 euro per jaar; dit is bedoeld om een verdere impuls te geven aan haar onderzoekslijn.

Ellen Nollen (Genetica) doet onderzoek naar de rol die bepaalde genen spelen bij het ontstaan van neurodegeneratieve ziekten als Huntington, Parkinson en Alzheimer en naar de schadelijke effecten van ziekte-eiwitten tijdens het verouderingsproces van cellen.

(See English text for more information)

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:28