Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ellen Nollen genoemd EMBO Young Investigator

07 november 2011

Ellen Nollen van de afdeling Genetica is als enige Nederlandse wetenschapper opgenomen in het EMBO Young Investigator Programme. EMBO ondersteunt de beste wetenschappelijke talenten en wil stimuleren dat er wetenschappelijke uitwisselingen op gang komen.  

Ellen Nollen is een van de in totaal 22 researchers die door EMBO is geselecteerd. Zij krijgt hiermee gedurende drie jaar een bedrag van 15.000 euro per jaar; dit is bedoeld om een verdere impuls te geven aan haar onderzoekslijn.

Ellen Nollen (Genetica) doet onderzoek naar de rol die bepaalde genen spelen bij het ontstaan van neurodegeneratieve ziekten als Huntington, Parkinson en Alzheimer en naar de schadelijke effecten van ziekte-eiwitten tijdens het verouderingsproces van cellen.

 

(See English text for more information)

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:28

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Consultatiebureaus voor ouderen niet effectief

  Kan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

 • 09 oktober 2018

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad?

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad? Een opinieartikel van prof. Brigit Toebes en dr. Machteld Hylkema.

 • 03 oktober 2018

  €4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar duurzame mantelzorg

  Een internationaal netwerk ‘ENTWINE informal care’, geleid door prof. Mariët Hagedoorn en prof. Robbert Sanderman van de afdeling gezondheidspsychologie van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van ruim €4 miljoen. Met deze subsidie kunnen 15 beginnende...