Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ellen Nollen genoemd EMBO Young Investigator

07 november 2011

Ellen Nollen van de afdeling Genetica is als enige Nederlandse wetenschapper opgenomen in het EMBO Young Investigator Programme. EMBO ondersteunt de beste wetenschappelijke talenten en wil stimuleren dat er wetenschappelijke uitwisselingen op gang komen.  

Ellen Nollen is een van de in totaal 22 researchers die door EMBO is geselecteerd. Zij krijgt hiermee gedurende drie jaar een bedrag van 15.000 euro per jaar; dit is bedoeld om een verdere impuls te geven aan haar onderzoekslijn.

Ellen Nollen (Genetica) doet onderzoek naar de rol die bepaalde genen spelen bij het ontstaan van neurodegeneratieve ziekten als Huntington, Parkinson en Alzheimer en naar de schadelijke effecten van ziekte-eiwitten tijdens het verouderingsproces van cellen.

 

(See English text for more information)

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Een genschakelaar om gezond oud te kunnen worden

  Ouder worden gaat vaak gepaard met een afname van spierkracht en het ontstaan van ouderdomsziekten. Het is bekend dat een caloriebeperkt dieet verouderingsprocessen kan vertragen en daardoor het ontstaan van deze ziekten. Onderzoekers van het European...

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 15 mei 2018

  UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde...