Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ellen Nollen genoemd EMBO Young Investigator

07 november 2011

Ellen Nollen van de afdeling Genetica is als enige Nederlandse wetenschapper opgenomen in het EMBO Young Investigator Programme. EMBO ondersteunt de beste wetenschappelijke talenten en wil stimuleren dat er wetenschappelijke uitwisselingen op gang komen.  

Ellen Nollen is een van de in totaal 22 researchers die door EMBO is geselecteerd. Zij krijgt hiermee gedurende drie jaar een bedrag van 15.000 euro per jaar; dit is bedoeld om een verdere impuls te geven aan haar onderzoekslijn.

Ellen Nollen (Genetica) doet onderzoek naar de rol die bepaalde genen spelen bij het ontstaan van neurodegeneratieve ziekten als Huntington, Parkinson en Alzheimer en naar de schadelijke effecten van ziekte-eiwitten tijdens het verouderingsproces van cellen.

 

(See English text for more information)

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...