Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Finale 30e Nationale Natuurkunde Olympiade

10 juni 2011

Vrijdag 10 juni reikte de Rijksuniversiteit Groningen aan vijf leerlingen de prijzen van de 30e Nationale Natuurkunde Olympiade. Zij ontvingen de prijs uit handen van de rector prof. dr. Elmer Sterken. De vijf leerligen zullen Nederland vertegenwoordigen op de internationale natuurkunde olympiade in Bangkok van 10 t/m 17 juli.


Zeventien leerlingen uit vwo/gymnasium 5 en 6 hebben zich een week lang gebogen over moeilijke onderwerpen zoals klassieke mechanica, relativiteitsleer, optica, thermodynamica en elektriciteitsleer. Terwijl klasgenoten, die eindexamen hebben gedaan, waarschijnlijk aan het feesten zijn geweest, hebben de deelnemers zich veel bezig gehouden met natuurkunde. Uiteraard was er ook tijd voor enige ontspanning : een uitstapje naar Schiermonnikoog en een bezoek aan Astron.

Een practicumtoets en een theorietoets van beide 4 uur wees uit wie de uiteindelijke vijf winnaars zijn:

 1. Mark van LoonRoosendaalGertrudiscollege, Roosendaal
 2. Nastasha WijersHeerhugowaardMurmellius Gymnasium, Alkmaar
 3. Joris CoenenHedelDs Piersoncollege, s-Hertogenbosch
 4. Yutao GuiBest Stedelijk College Eindhoven , Eindhoven
 5. Henk AlkemaSchijndel Gymnasium Bernrode, Heeswijk-Dinther 

Voor nadere informatie kunt u terecht bij:

Ir. J.E. (Enno) van der Laan

Nijenborgh 9

9747 AG Groningen

050 363 4942

j.e.van.der.laan rug.nl

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws

 • 16 maart 2023

  Jacquelien Scherpen wint Prins Friso Ingenieursprijs 2023

  Jacquelien Scherpen, Director of Engineering aan de Faculty of Science and Engineering (RUG), is door de vakjury uitgeroepen tot Ingenieur van het Jaar 2023. Zij ontving de Prins Friso Ingenieursprijs 2023 gisteren, 15 maart, in bijzijn van prinses...

 • 16 maart 2023

  Ben Feringa awarded Honorary Doctorate from Bratislava University

  On March 15, 2023, the Slovak University of Technology in Bratislava awarded the title of "Doctor honoris causa" to Nobel laureate Ben Feringa from the Stratingh Institute for Chemistry (University of Groningen).

 • 10 maart 2023

  ENW-M-subsidie voor Andreas Milias-Argeitis

  Prof. Andreas Milias-Argeitis van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB, Rijksuniversiteit Groningen) heeft een Open Competitie ENW-M-subsidie ontvangen van de NWO ter waarde van EUR 350.000. De subsidie is voor zijn...