Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Finale 30e Nationale Natuurkunde Olympiade

10 juni 2011

Vrijdag 10 juni reikte de Rijksuniversiteit Groningen aan vijf leerlingen de prijzen van de 30e Nationale Natuurkunde Olympiade. Zij ontvingen de prijs uit handen van de rector prof. dr. Elmer Sterken. De vijf leerligen zullen Nederland vertegenwoordigen op de internationale natuurkunde olympiade in Bangkok van 10 t/m 17 juli.


Zeventien leerlingen uit vwo/gymnasium 5 en 6 hebben zich een week lang gebogen over moeilijke onderwerpen zoals klassieke mechanica, relativiteitsleer, optica, thermodynamica en elektriciteitsleer. Terwijl klasgenoten, die eindexamen hebben gedaan, waarschijnlijk aan het feesten zijn geweest, hebben de deelnemers zich veel bezig gehouden met natuurkunde. Uiteraard was er ook tijd voor enige ontspanning : een uitstapje naar Schiermonnikoog en een bezoek aan Astron.

Een practicumtoets en een theorietoets van beide 4 uur wees uit wie de uiteindelijke vijf winnaars zijn:

 1. Mark van LoonRoosendaalGertrudiscollege, Roosendaal
 2. Nastasha WijersHeerhugowaardMurmellius Gymnasium, Alkmaar
 3. Joris CoenenHedelDs Piersoncollege, s-Hertogenbosch
 4. Yutao GuiBest Stedelijk College Eindhoven , Eindhoven
 5. Henk AlkemaSchijndel Gymnasium Bernrode, Heeswijk-Dinther 

Voor nadere informatie kunt u terecht bij:

Ir. J.E. (Enno) van der Laan

Nijenborgh 9

9747 AG Groningen

050 363 4942

j.e.van.der.laan@rug.nl

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de...

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...

 • 29 november 2018

  SLF Afstudeerprijs voor student Technische Bedrijfskunde

  Masterstudent Bram Klein Kranenbarg van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de SLF Afstudeerprijs 2018 gewonnen. Hij nam het in de finale op tegen Collin Drent van de Technische Universiteit Eindhoven. De jury koos unaniem Bram Klein Kranenbarg als...