Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Finale 30e Nationale Natuurkunde Olympiade

10 juni 2011

Vrijdag 10 juni reikte de Rijksuniversiteit Groningen aan vijf leerlingen de prijzen van de 30e Nationale Natuurkunde Olympiade. Zij ontvingen de prijs uit handen van de rector prof. dr. Elmer Sterken. De vijf leerligen zullen Nederland vertegenwoordigen op de internationale natuurkunde olympiade in Bangkok van 10 t/m 17 juli.


Zeventien leerlingen uit vwo/gymnasium 5 en 6 hebben zich een week lang gebogen over moeilijke onderwerpen zoals klassieke mechanica, relativiteitsleer, optica, thermodynamica en elektriciteitsleer. Terwijl klasgenoten, die eindexamen hebben gedaan, waarschijnlijk aan het feesten zijn geweest, hebben de deelnemers zich veel bezig gehouden met natuurkunde. Uiteraard was er ook tijd voor enige ontspanning : een uitstapje naar Schiermonnikoog en een bezoek aan Astron.

Een practicumtoets en een theorietoets van beide 4 uur wees uit wie de uiteindelijke vijf winnaars zijn:

 1. Mark van LoonRoosendaalGertrudiscollege, Roosendaal
 2. Nastasha WijersHeerhugowaardMurmellius Gymnasium, Alkmaar
 3. Joris CoenenHedelDs Piersoncollege, s-Hertogenbosch
 4. Yutao GuiBest Stedelijk College Eindhoven , Eindhoven
 5. Henk AlkemaSchijndel Gymnasium Bernrode, Heeswijk-Dinther 

Voor nadere informatie kunt u terecht bij:

Ir. J.E. (Enno) van der Laan

Nijenborgh 9

9747 AG Groningen

050 363 4942

j.e.van.der.laan@rug.nl

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...

 • 24 augustus 2018

  Bart van Wees benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

  Prof.dr.ir. Bart van Wees is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

 • 21 augustus 2018

  Duizenden sterfgevallen voorkomen door vaccinaties

  Vaccineren helpt, concludeert RUG-promovendus Maarten van Wijhe in zijn proefschrift The public health impact of vaccination programmes in the Netherlands. Van Wijhe onderzocht Rijksvaccinatieprogramma’s gericht op zeven ziektes, en concludeert dat...