Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Natuurmonumentenprijs voor prof.dr. Bakker

27 april 2010

De Vereniging Natuurmonumenten heeft tijdens haar voorjaarsforum op 21 april de Natuurmonumentenprijs uitgereikt aan prof.dr. J.P. Bakker. Bakker is hoogleraar Coastal Conservation Ecology aan het onderzoekinstituut Centre of Ecological and Evolutionary Studies (CEES) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Bakker ontving de prijs omdat hij een grote bijdrage heeft geleverd aan de kennis over en de praktijk van het beheer en herstel van ecosystemen in ons land. Bij zijn onderzoek legt Bakker altijd het verband met de praktijk van het natuurbeheer. Hij inspireerde reeds vele studenten bij zijn onderzoek als plantenecoloog om wetenschap en praktijk te verbinden. Samen met zijn collega-wetenschappers van de Groningse school heeft hij inmiddels een groot aantal studenten opgeleid die nu werkzaam zijn in de natuurbescherming.

Daarnaast is kenmerkend voor Bakker dat hij met veel geduld steeds weer nieuwe elementen van een ecosysteem ontrafelde. Een belangrijke drijfveer daarbij was de bescherming van de natuur. 

Meer informatie: j.p.bakker@rug.nl

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...