Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Natuurmonumentenprijs voor prof.dr. Bakker

27 april 2010

De Vereniging Natuurmonumenten heeft tijdens haar voorjaarsforum op 21 april de Natuurmonumentenprijs uitgereikt aan prof.dr. J.P. Bakker. Bakker is hoogleraar Coastal Conservation Ecology aan het onderzoekinstituut Centre of Ecological and Evolutionary Studies (CEES) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Bakker ontving de prijs omdat hij een grote bijdrage heeft geleverd aan de kennis over en de praktijk van het beheer en herstel van ecosystemen in ons land. Bij zijn onderzoek legt Bakker altijd het verband met de praktijk van het natuurbeheer. Hij inspireerde reeds vele studenten bij zijn onderzoek als plantenecoloog om wetenschap en praktijk te verbinden. Samen met zijn collega-wetenschappers van de Groningse school heeft hij inmiddels een groot aantal studenten opgeleid die nu werkzaam zijn in de natuurbescherming.

Daarnaast is kenmerkend voor Bakker dat hij met veel geduld steeds weer nieuwe elementen van een ecosysteem ontrafelde. Een belangrijke drijfveer daarbij was de bescherming van de natuur. 

Meer informatie: j.p.bakker@rug.nl

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws

 • 18 juli 2018

  ​Vanaf 2019 masteropleiding Mechanical Engineering

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start in het collegejaar 2019-2020 met een masteropleiding Mechanical Engineering; oftewel werktuigbouwkunde. Nadat de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs eerder dit jaar de opleiding goedkeurde, heeft de Nederlands-Vlaamse...

 • 18 juli 2018

  Telescopennetwerk maakt superscherpe radiofoto van een zwaartekrachtlens

  Met behulp van een wereldwijd netwerk van radiotelescopen heeft een internationaal team van sterrenkundigen onder Nederlandse leiding een van de scherpste radiofoto’s ooit van een zwaartekrachtlens gemaakt. Deze opname bevestigt dat donkere materie...

 • 27 juni 2018

  Internationaal eerbetoon voor Groningse sterrenkundige Mariano Mendez

  Mariano Mendez, hoogleraar hoge-energie astrofysica aan de Rijksuniversiteit Groningen, wordt internationaal geëerd voor zijn hulp aan jonge wetenschappers in ontwikkelingslanden. Op zondagavond 15 juli ontvangt hij de Distinguished Service Medal van...