Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Natuurmonumentenprijs voor prof.dr. Bakker

27 april 2010

De Vereniging Natuurmonumenten heeft tijdens haar voorjaarsforum op 21 april de Natuurmonumentenprijs uitgereikt aan prof.dr. J.P. Bakker. Bakker is hoogleraar Coastal Conservation Ecology aan het onderzoekinstituut Centre of Ecological and Evolutionary Studies (CEES) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Bakker ontving de prijs omdat hij een grote bijdrage heeft geleverd aan de kennis over en de praktijk van het beheer en herstel van ecosystemen in ons land. Bij zijn onderzoek legt Bakker altijd het verband met de praktijk van het natuurbeheer. Hij inspireerde reeds vele studenten bij zijn onderzoek als plantenecoloog om wetenschap en praktijk te verbinden. Samen met zijn collega-wetenschappers van de Groningse school heeft hij inmiddels een groot aantal studenten opgeleid die nu werkzaam zijn in de natuurbescherming.

Daarnaast is kenmerkend voor Bakker dat hij met veel geduld steeds weer nieuwe elementen van een ecosysteem ontrafelde. Een belangrijke drijfveer daarbij was de bescherming van de natuur. 

Meer informatie: j.p.bakker rug.nl

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13

Meer nieuws

 • 13 mei 2024

  ‘De kleurrijke cellen van bloemen vervelen nooit!'

  Iedereen kan genieten van kleuren in de natuur, maar bij evolutiebioloog Casper van der Kooi gaat dat veel verder: hij onderzoekt hoe bloemen, vogels, vlinders en kevers aan hun kleuren komen. Bovendien bestudeert hij hoe die kleuren gebruikt...

 • 13 mei 2024

  Moleculen stilzetten

  In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

 • 07 mei 2024

  Lezing met aanstaand Eredoctor Gerrit Hiemstra op 24 mei

  Ter ere van zijn eredoctoraat heeft FSE Hiemstra uitgenodigd een lezing te geven met de titel 'Science, let's talk about it' in de ochtend van 24 mei