Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Solar Challenge met Groningse deelname

12 maart 2010

Op 4 juli 2010 start de Frisian Solar Challenge, de ‘World Cup for Solar Powered Boats’ in Leeuwarden.

Voor de 3e keer gaat een Solar team uit Groningen de strijd aan met tientallen andere solar-teams uit de hele wereld.

Het Solar Team Groningen is een samenwerking tussen Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Praedinius Gymnasium en Noorderpoortcollege. Studenten van deze kennisinstellingen nemen deel met twee solar-boten, de AquaNova vaart mee in de A-klasse, de nieuwe solar-boot gaat de strijd aan in de Topklasse.

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen draagt haar Bèta-wetenschappelijk steen(tje) bij aan dit project. Studenten en een wetenschapper van Technische Bedrijfskunde doen onderzoek naar de opslag van energie en aandrijving voor de solar boten en studenten en een professor van Technische Mechanica en Numerieke Wiskunde houden zich bezig met de hydromechanica. Ook Kunstmatige Intelligentie maakt deel van het team. Verder komen er nog twee piloten met een technische Bèta-achtergrond om de zeer geavanceerde, “vliegensvlugge” solar race boat te besturen. De technische coördinatie is in handen van een promovendus van IVEM die tevens docent is bij de Hanzehogeschool.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 18 december 2018

  Noordzeevissers tonen voorkeur voor zeldzame habitats

  Een ruimtelijke analyse van drie visserijtypen – boomkorvisserij gericht op tong, boomkorvisserij gericht op schol en bordenvisserij gericht op Noorse kreeft en platvis - toont aan dat vissers zeer specifieke habitats bevissen in de Noordzee. Onderzoekers...

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...