About us Latest news News News articles

Caspar van der Wal benoemd tot adjunct-hoogleraar

18 juni 2009

Dr.ir. C.H. van der Wal is per 1 mei 2009 benoemd tot adjunct-hoogleraar Physics of quantum devices bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Sinds 2003 is hij als docent-onderzoeker werkzaam bij de nanodevicesgroep van prof. Bart van Wees, Zernike Institute for Advanced Materials. Zijn eigen onderzoekslijn richt zich op de kwantumfysica van electron spin ensembles in halfgeleiderdevices.

Caspar van der Wal (Hengelo, 1971) studeerde toegepaste natuurkunde in Delft en promoveerde er in 2001 cum laude op het proefschrift ‘Quantum superpositions of persistent Josephson currents’. Na zijn promotie deed hij postdoctoraal onderzoek aan de universiteit van Harvard, VS.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13