Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsStudy at our FacultyMasterEvents and Open DaysMaster Ambassadors

Mirjam de Boer

Masterambassadeur Landschapsgeschiedenis
Mirjam de Boer

Mijn naam is Mirjam de Boer en ik volg met heel veel plezier de master Landschapsgeschiedenis. Vooraf aan de master heb ik mijn bachelor Geschiedenis afgerond. Tijdens deze bachelor volgde ik in mijn vrije ruimte vakken bij kunstgeschiedenis en geografie. Al mijn interesses kwamen perfect samen in de master Landschapsgeschiedenis en dat maakte mijn keuze makkelijk. De master zou ik samenvatten als persoonlijk, interdisciplinair en inspirerend. De inhoud van de master is breed en interdisciplinair; er komen veel vakgebieden samen. Afhankelijk van je interesses en vooropleiding kun je zo zelf richting geven aan je master. Natuurlijk zijn er wel een aantal verplichte vakken. Naast de theoretische vakken ga je ook de praktijk in. Er wordt een aantal excursies en veldwerk georganiseerd zodat je het geleerde meteen kunt toepassen in de praktijk. Ook is het contact met de docenten persoonlijk. Je wordt snel geholpen met vragen en ze denken graag mee over de invulling van je master.  

Afhankelijk van je eigen studieplanning ben je vijf dagen per week bezig met de studie. De colleges beslaan zo’n 25% en de zelfstudie 75%, maar dit is natuurlijk voor iedereen anders.

Zelf ben ik heel enthousiast over de master. De goede balans tussen theorie en praktijk en het persoonlijke karakter van de master inspireren mij om het beste uit mezelf en de master te halen.


Laatst gewijzigd:22 mei 2019 12:04