Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Mira Siderius

Bachelorstudent Communicatie- en Informatiewetenschappen
Mira Siderius

Over Mira

Hoi! Mijn naam is Mira, ik ben 20 jaar oud en nu derdejaars bachelor student Communicatie- en Informatiewetenschappen. Dit eerste halfjaar ben ik bezig met de minor Filosofie. Studeren kost veel tijd, maar daarnaast heb ik ook zeker de ruimte om andere leuke dingen te doen, zoals sporten, met vrienden afspreken en werken. Ik korfbal bij de Groningse studentenkorfbalvereniging De Parabool en daarnaast maak ik graag muziek en lees ik boeken.

Waarom CIW?

Ik heb ervoor gekozen om Communicatie- en Informatiewetenschappen te studeren, omdat ik altijd geïnteresseerd was in taal en de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Communicatie is een heel breed begrip en de studie is daarom erg veelzijdig. De reclames die je ziet op televisie, de informatiefolders bij de tandarts, je moeder die je elke week belt om te vragen of alles nog goed gaat: alles is communicatie! Bij CIW leer je niet alleen wat voor manieren van communiceren er zijn, maar ook welke invloed deze hebben. Hoe erg de wereld ook verandert, er zal altijd communicatie zijn. Dat is wat de studie CIW zo interessant maakt!

Waarom Groningen?

Ik kom zelf oorspronkelijk uit Amsterdam en mensen vragen mij altijd, “Waarom ben je dan helemaal naar Groningen verhuisd?” Nou, begin ik dan, Groningen is niet alleen de leukste stad om te studeren, de opleiding zelf sprak mij ook veel meer aan. Bij het maken van je keuze is het heel belangrijk om goed uit te zoeken wat de verschillen zijn tussen de verschillende universiteiten die de opleiding aanbieden. Toen ik mij aan het oriënteren was, lag de focus bij de opleiding in Amsterdam veel meer op gedrag, in Utrecht vooral op cultuur, maar in Groningen lag de focus meer op de rol van taal. Het is natuurlijk persoonlijk waar jouw voorkeur ligt, maar de opleiding hier in Groningen is interessant, omdat er veel verschillende soorten vakken zijn en communicatie vanuit allerlei hoeken wordt bekeken. Daarnaast doe je enorm veel onderzoekvaardigheden op en is er veel ruimte om je studie naar jouw interesses in te vullen. Naast de opleiding is de stad natuurlijk ook fantastisch. Veel studenten en niet al te groot. Er zijn hele goede faciliteiten voor studenten en het is altijd gezellig!

Toekomst

Mijn plan voor dit jaar is om mijn bachelor CIW te halen en daarna wil ik waarschijnlijk de master Communicatiekunde doen. Wellicht daarna nog een researchmaster, maar dat moeten we nog maar even zien. Ik zou ook nog graag een tijdje in het buitenland willen studeren. Hoewel ik mijn studententijd het liefst zo lang mogelijk uitrek en zo veel mogelijk nieuwe dingen wil leren, zou ik later misschien wel communicatiecursussen willen geven voor bedrijven, maar wie weet wordt het iets heel anders, communicatie kan immers van alles zijn!

Tip

Tips voor aankomende studenten: ga zoveel mogelijk naar open dagen en meeloopdagen! Stel al je vragen aan docenten of studenten en vraag vooral ook naar de nadelen en/of minder leuke kanten van de opleiding, want die zijn er overal ook! Zorg dat je verschillende universiteiten bekijkt en het belangrijkste, zorg dat het goed voelt voor jezelf!

Mocht je iets willen weten, stuur vooral een berichtje, want wie weet kan ik je helpen!

Laatst gewijzigd:19 oktober 2020 16:33