Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Carmen Reker

Bachelor student Informatiekunde
Carmen Reker

Over Carmen

Ik ben Carmen, ik ben 22 jaar en ik zit in mijn tweede jaar van Informatiekunde. Buiten school vind ik het leuk om te gamen, te haken en actief te zijn bij onze studievereniging ASCI.

Waarom Informatiekunde?

Ik heb voor informatiekunde gekozen omdat ik al heel lang interesse heb in computers. Ik heb van mijn vorige HBO opleiding al ervaring met programmeren opgestoken en besloot toen om deze opleiding te doen. Ik zocht bovendien naar iets wat iets theoretischer was dan mijn HBO opleiding, maar nog wel een praktisch aspect behield. Informatiekunde is daar perfect voor.

Waarom Groningen?

Ik ben voornamelijk naar Groningen gegaan omdat het dichtbij is voor mij, maar ik ben ook dol op Groningen als stad en spendeer graag tijd hier. Hiernaast staat de RUG goed aangeschreven en ik had een fijn gevoel bij de opleiding hier.

Toekomst

Ik heb nog geen concrete toekomstplannen, ook omdat deze studie zo breed is en je heel veel kanten op kunt. Het lijkt me wel leuk om bij een bedrijf te werken waar mijn data-analyse vaardigheden in kan zetten om meer inzicht te geven in hun klanten of interne zaken. Anderzijds, lijkt het mij ook interessant om te werken in web development.

Gouden tip

Let goed op de verdeling van je tijd, want je gaat het moeilijk redden met uitstelgedrag. Je bent altijd langer met opdrachten bezig dan je denkt. Soms is wat ruimte nemen en later met een frisse blik weer naar een opdracht kijken precies wat je nodig hebt om tot de oplossing te komen.

Laatst gewijzigd:25 oktober 2021 17:42