Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Alana Swinkels

Bachelor student Midden-Oostenstudies
Alana Swinkels

Over Alana

Hey! Mijn naam is Alana Swinkels, ik ben 22 jaar en momenteel een tweedejaars student Midden-Oostenstudies. Oorspronkelijk kom ik uit het zuiden van Nederland, maar ik ben voor mijn studie naar Groningen verhuisd. Buiten mijn studie ben ik ook actief in een commissie, sport ik graag bij de ACLO en werk ik bij Studium Generale. Bij mooi weer zul je me ook vaak tegenkomen in het Noorderplantsoen of op een terras!

Waarom Midden-Oostenstudies?

Ik had eerst de studie International Relations gekozen. Na dit een jaar te hebben gestudeerd, ontdekte ik dat ik cultuur, geschiedenis en religie erg interessant vind en dat ik politieke theorie minder leuk vind. Daarom besloot ik Midden-Oostenstudies (MOS) als tweede bachelor te gaan volgen. Het Midden-Oosten is een enorm interessante en diverse regio, die ook vaak (negatief) in het nieuws is. Bij deze studie leer je kritisch te kijken naar de oorzaken en gevolgen van de ontwikkelingen in deze regio. En natuurlijk leer je ook Arabisch of Hebreeuws, wat voor mij een groot pluspunt is.

Waarom Groningen?

MOS is een kleine studie, waardoor je iedereen kent en het contact met de docenten persoonlijk is. Iedereen is erg enthousiast over hun vakgebied en brengt deze kennis met passie over. Ook de stad zelf is een reden waarom ik voor de Universiteit van Groningen heb gekozen: Groningen is een hele knusse en gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Toekomst

In de toekomst wil ik mijn PhD behalen en adviseur worden bij de overheid, maar eerst wil ik graag een master volgen in Australië.

Gouden tip

Leg jezelf niet te veel druk op om meteen de perfecte studie te kiezen: maar weinig mensen zijn echt blij met hun eerste keuze. Studeren is zo anders dan de middelbare school, dat je vaak gaandeweg pas ontdekt waar je interesses liggen. Vergeet niet dat je altijd je studie kunt personaliseren met keuzevakken, extra vakken, minors en een master. Daarnaast heb je genoeg ruimte om naast je studie actief te worden bij sport- of studievereningen en andere organisaties, wat ik ook zeker aanraad!

Laatst gewijzigd:02 oktober 2023 14:44