Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Pascalle van Setten

Bachelor student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
Pascalle van Setten

Over Pascalle

Hoi! Mijn naam is Pascalle van Setten, ik ben 19 jaar oud en zit nu in mijn derde jaar van de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Ik ben ook actief lid van studievereniging Boreas en heb een jaar gediend als secretaris. Ik woon in Drenthe en reis met de bus op en neer naar Groningen, om te studeren, colleges te volgen en mensen te ontmoeten! Buiten school ben ik vaak met een verhaal bezig of heb ik een boek in mijn handen, maar ik spreek ook graag af met vrienden, loop lange rondes met mijn honden, en ik werk als bijlesdocent.

Waarom Grieks en Latijn?

Ik ben Grieks en Latijn gaan doen omdat dat was wat mij het meeste plezier gaf! Zelfs het huiswerk op de middelbare school was iets waarnaar ik uitkeek, en ik puzzelde maar al te graag met de teksten. Ik ontwikkelde bovendien een steeds grotere interesse in verhalen en cultuur, en hoe dat verandert—vooral wanneer het gaat om de oudheid: een wereld die ver in het verleden ligt, maar zulke diepe indrukken achter heeft gelaten dat het onlosmakelijk verbonden is met het heden! Sinds ik dit studeer is dit gevoel alleen nog maar sterker geworden.

Waarom Groningen?

Het feit dat het redelijk dichtbij is, is een pluspunt, maar wat mij echt heeft overgehaald is de sfeer. GLTC is hier klein en gezellig, en Groningen als stad is ook mooi. Vanaf de meeloop dag voelde het als een plek en een groep waar ik me thuis in kon voelen! Bovendien worden de colleges leuk gegeven en is er veel ruimte om op onderzoek uit te gaan en je eigen pad te kiezen. Als je hulp nodig hebt, staat er bovendien altijd iemand voor je klaar!

Toekomst

Op het moment weet ik nog niet wat de toekomst mij gaat brengen. Het lijkt me heel leuk om het onderwijs in te gaan, maar op het moment voelt het alsof er nog zoveel is dat ik niet weet, maar wel wil weten. Voor nu focus ik me dus op mijn algemene kennis uitbreiden, en ga ik me meer focussen op de sociaalhistorische en antropologische kant van de studie!

Gouden Tip

Zoek uit wat je gelukkig maakt, en doe het rustig aan. Neem je tijd om te kijken wat je wil doen en bereiken, en of je dat pad wil nemen. Denk dan niet alleen maar aan wat anderen je voorschrijven, maar ga zelf op onderzoek uit: voor nu zijn er meeloopdagen, Een Dag Student, en minstens 5 mensen die je kunt mailen en met plezier je vragen beantwoorden! Studies als GLTC liggen niet voor de hand, dus als je het gevoel hebt dat je daar gelukkig van wordt, raad ik aan om het serieus te overwegen.

Laatst gewijzigd:25 oktober 2022 10:31