Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenLET Career ServicesStages en werkervaringStages en werkervaring

Quirien van Straelen (MA IRIO) deed haar stage bij de UNDP in Sierra Leone

Binnen mijn studie Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie is een stage verplicht. Ik koos ervoor om een ​​stage te doen ter ondersteuning van het Transitie Team Ondersteuning (TST) van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties in Sierra Leone. Dit was in de periode maart 2007-augustus 2007.

Quirien in Sierra Leone

Mijn taak was om de TST te ondersteunen bij het dagelijks bestuur van de Transition Fund Initiative (TIF). De belangrijkste doelstelling van het Transition Fund Initiative (TIF) is om de uitvoering van de Local Government Act (2004) en in het bijzonder de ondersteuning van de opbouw van de capaciteit van de locale besturen om zo hun brede mandaat van gedecentraliseerde dienstverlening te kunnen leveren. Ik ondersteunde ook het UNDP beheer bij de identificatie en het beheer van donor overeenkomsten, omdat hiervoor geen beleid was opgezet.

Persoonlijk wilde ik weten of ik het in mij had om te wonen en werken in een ontwikkelingsland, dat is de reden waarom ik in Sierra Leone belandde. De grootste les die ik hier leerde, was dat ik zelf iets van mijn stage moest maken.

Diversiteit kan moeilijk zijn. Ik woonde een workshop bij met al onze 'program officers'. Toen werd gevraagd wie geloofde dat het onmogelijk was dat een ​​vrouw binnen het huwelijk zou worden verkracht, stak de helft van de deelnemers hun hand op. Dit is slechts één voorbeeld van de culturele verschillen die ik tegenkwam. Het was echter ook geweldig om te leven in een ander land met totaal andere cultuur en om te werken in zo'n gevarieerde omgeving en te leren dat ik een aanwinst zou kunnen zijn voor een organisatie. Ik heb zoveel geleerd van de mensen die ik heb ontmoet, zowel via werk als privé.

Het zien van de armoede in Sierra Leone, nummer 176 en 177 van de Development Index van de UN, was triest. Op hetzelfde moment was dit echter ook een ongelooflijke motivator. Ik reisde door het hele land en sprak met veel mensen. Door te spreken met de bevolking kun je echt leren welk verschil je kunt maken.

Neem je tijd om op zoek te gaan naar een stage. Het kan een jaar duren als je op zoek bent naar een stage in het buitenland. Je moet veel emails te schrijven. Vraag eens rond in je netwerk voor emailadressen en stuur een persoonlijke email naar hoofden van de afdelingen in geval je solliciteert bij grote bedrijven. Vaak zijn zij bereid je verder te helpen dan de persoon die alle e-mails op de standaard info @ .... E-mailadres ontvangt. Maak een lijst van alle organisaties waar voor je zou willen werken en mail deze. En tot slot de follow-up van deze emails. Als je geen antwoord krijgt, bel of mail opnieuw. Ik heb mijn stage gekregen door mijn snelle antwoorden, vasthoudendheid, en flexibiliteit, en ik had een geweldige ervaring.

Laatst gewijzigd:08 oktober 2018 16:16
printView this page in: English