Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Martijn Wieling ontvangt Nvidia GPU voor interdisciplinair onderzoeksproject

19 april 2018

Nvidia Corporation heeft een Titan Xp grafische kaart (GPU) met een waarde van ongeveer € 1300, toegekend aan Martijn Wieling van de onderzoeksgroep Computationele Taalkunde van de Faculteit der Letteren, Rijksuniversiteit Groningen. Dergelijke GPU’s kunnen ingezet worden om zeer snel heel veel berekeningen tegelijkertijd uit te voeren.

Dr. Martijn Wieling

Dr. Martijn Wieling gebruikt de grafische kaart in een interdisciplinair project wat hij samen met Prof.dr. Michel Vols (Faculteit Rechten) leidt. Het doel van dit project, met Masha Medvedeva als promovenda, is het ontwikkelen van technieken die kunnen helpen bij het automatisch voorspellen van gerechtelijke uitspraken. Het was niet de eerste keer dat Wieling een Nvidia GPU ontving.

NVIDIA is een Amerikaans technologiebedrijf dat computer hardware zoals videokaarten, chipsets voor moederborden en systemen voor mobiele apparaten produceert. Het NVIDIA Academic GPU Grant programma heeft als doel de samenwerking met onderzoekers wereldwijd te versterken en het opzetten van nieuwe onderzoeksprojecten te stimuleren.

Laatst gewijzigd:19 april 2018 10:45