Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Martijn Wieling ontvangt Nvidia GPU voor interdisciplinair onderzoeksproject

19 april 2018

Nvidia Corporation heeft een Titan Xp grafische kaart (GPU) met een waarde van ongeveer € 1300, toegekend aan Martijn Wieling van de onderzoeksgroep Computationele Taalkunde van de Faculteit der Letteren, Rijksuniversiteit Groningen. Dergelijke GPU’s kunnen ingezet worden om zeer snel heel veel berekeningen tegelijkertijd uit te voeren.

Dr. Martijn Wieling
Dr. Martijn Wieling

Dr. Martijn Wieling gebruikt de grafische kaart in een interdisciplinair project wat hij samen met Prof.dr. Michel Vols (Faculteit Rechten) leidt. Het doel van dit project, met Masha Medvedeva als promovenda, is het ontwikkelen van technieken die kunnen helpen bij het automatisch voorspellen van gerechtelijke uitspraken. Het was niet de eerste keer dat Wieling een Nvidia GPU ontving.

NVIDIA is een Amerikaans technologiebedrijf dat computer hardware zoals videokaarten, chipsets voor moederborden en systemen voor mobiele apparaten produceert. Het NVIDIA Academic GPU Grant programma heeft als doel de samenwerking met onderzoekers wereldwijd te versterken en het opzetten van nieuwe onderzoeksprojecten te stimuleren.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:19 april 2018 10:45

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.