Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Faculteit der Letteren tekent partnerschap met de Aletta Jacobs School of Public Health

03 juli 2018

In bijzijn van projectleider binnen de Aletta Jacobs School of Public Health (AJSPH) dr. Rina Knoeff, tekende Decaan van de Faculteit der Letteren, prof. dr. Gerry Wakker, maandagmiddag een overeenkomst met de Aletta Jacobs School of Public Health.

De Aletta Jacobs School of Public Health (AJSPH) is een gezamenlijk initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum dat als doel heeft om mensen gezond ouder te laten worden. Het initiatief legt op dit moment de focus op healthy aging in Noord-Nederland, maar heeft de ambitie om te zorgen voor een wereldwijde impact. De AJSPH is een netwerk van verschillende researchers en partners die actieve kennisdeling rondom het healthy aging vraagstuk initieert, stimuleert en faciliteert. Naast verschillende faculteiten van RUG, zijn ook partijen als de Hanzehogeschool, de GGD en de Universiteit van Oldenburg partner van de AJSPH.

Aletta Henriëtte Jacobs (9 februari 1854 – 10 augustus 1929) werd geboren in het Groningse Sappemeer. Ze studeerde Medicijnen aan de Rijksuniversiteit Groningen en was de eerste vrouw in Nederland die deze studie succesvol afrondde en arts werd. Tevens zette ze zich in voor gezondheidszorg voor de armen en was een beroemd activiste voor gelijke rechten voor vrouwen.

Laatst gewijzigd:03 juli 2018 14:38