Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Nieuwe MOOC: Language Testing During Awake Brain Surgery

19 december 2017

Op 15 januari 2018 gaat de nieuwe MOOC Language Testing During Awake Braing Surgery van start. De online cursus focust op de relevantie van taalonderzoek tijdens wakkere hersenoperaties en de complexiteit van taalrepresentatie in de hersenen. Inschrijven is gratis en kan via de website van het online platform FutureLearn.com.

Tijdens awake brain surgery kan men met behulp van taalstesten de weergave van taal in de hersenen onderzoeken. Deelnemers van de MOOC leren hoe je dergelijke taaltesten ontwikkelt en wat de laatste ontwikkelingen zijn in het vakgebied. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: neuroanatomie, taalpresentatie in de hersenen, hersentumoren, taaltesten en neurotechnologie.

De online cursus werd onder leiding van prof. dr Roelien Bastiaanse ontwikkeld door de afdeling Neurolinguïstiek van de Faculteit der Letteren en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De cursus duurt zes weken en is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:53
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 januari 2018

  Martijn Wieling verkozen tot vicevoorzitter van de Jonge Akademie

  RUG-onderzoeker Martijn Wieling is door de leden van De Jonge Akademie verkozen tot vicevoorzitter. De Jonge Academie is een platform binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) met jonge wetenschappers die internationaal tot...

 • 03 januari 2018

  Cursussen bij het Talencentrum, januari-juni 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt in de cursusperiode januari-juni 2018 weer veel cursussen aan: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Moderne Vreemde Talen en Interculturele Communicatie....

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.