Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Nieuwe MOOC: Language Testing During Awake Brain Surgery

19 december 2017

Op 15 januari 2018 gaat de nieuwe MOOC Language Testing During Awake Braing Surgery van start. De online cursus focust op de relevantie van taalonderzoek tijdens wakkere hersenoperaties en de complexiteit van taalrepresentatie in de hersenen. Inschrijven is gratis en kan via de website van het online platform FutureLearn.com.

Tijdens awake brain surgery kan men met behulp van taalstesten de weergave van taal in de hersenen onderzoeken. Deelnemers van de MOOC leren hoe je dergelijke taaltesten ontwikkelt en wat de laatste ontwikkelingen zijn in het vakgebied. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: neuroanatomie, taalpresentatie in de hersenen, hersentumoren, taaltesten en neurotechnologie.

De online cursus werd onder leiding van prof. dr Roelien Bastiaanse ontwikkeld door de afdeling Neurolinguïstiek van de Faculteit der Letteren en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De cursus duurt zes weken en is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp.

Laatst gewijzigd:10 april 2018 11:59
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.