Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueel

Nieuwe MOOC: Language Testing During Awake Brain Surgery

19 december 2017

Op 15 januari 2018 gaat de nieuwe MOOC Language Testing During Awake Braing Surgery van start. De online cursus focust op de relevantie van taalonderzoek tijdens wakkere hersenoperaties en de complexiteit van taalrepresentatie in de hersenen. Inschrijven is gratis en kan via de website van het online platform FutureLearn.com.

Tijdens awake brain surgery kan men met behulp van taalstesten de weergave van taal in de hersenen onderzoeken. Deelnemers van de MOOC leren hoe je dergelijke taaltesten ontwikkelt en wat de laatste ontwikkelingen zijn in het vakgebied. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: neuroanatomie, taalpresentatie in de hersenen, hersentumoren, taaltesten en neurotechnologie.

De online cursus werd onder leiding van prof. dr Roelien Bastiaanse ontwikkeld door de afdeling Neurolinguïstiek van de Faculteit der Letteren en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De cursus duurt zes weken en is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp.

Laatst gewijzigd:10 april 2018 11:59
printView this page in: English