Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

26 september: start nieuwe MOOC Europese Cultuur en Politiek

07 september 2016

Op maandag 26 september gaat de nieuwe MOOC (Massive Open Online Course) Europese Cultuur en Politiek van start. De online en gratis cursus is bedoeld voor studenten met een persoonlijke en/of professionele interesse in Europa, politiek en cultuur en heeft als doel om de onderlinge relaties te laten zien tussen politiek en cultuur binnen de Europese Integratie sinds de Tweede Wereldoorlog.  Sinds de opening van de inschrijving hebben al meer dan 7200 deelnemers zich voor de Engelstalige MOOC aangemeld.

Europese Cultuur en Politiek

De vluchtelingencrisis, de migratiecrisis, de Schengen-crisis, de crisis van de seculaire staat, de economische crisis, de Griekse crisis, de waardecrisis, de solidariteitscrisis, de democratische crisis, de Oekraïne-crisis, de Brexit-crisis, de identiteitscrisis en de existentiële crisis. Europa zit in de problemen en lijkt op het punt te staan uiteen te vallen. Maar wat is ‘Europa’ eigenlijk?

Het Erasmus Mundus-masterprogramma Euroculture van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een MOOC (Massive Open Online Course) ontwikkeld die antwoord geeft op deze vragen en andere vragen over Europese cultuur en politiek. De cursus is het resultaat van een multidisciplinaire samenwerking met de universiteiten van Göttingen, Krakau en Uppsala. Deelnemers leren hoe Europa en de Europese identiteit tot stand zijn gekomen door zes onderwerpen te bestuderen, waaronder religie, moderniteit en de natiestaat.

Start: 26 september

Deze online cursus wordt in 2016 voor het eerst gegeven. De cursus begint op 26 september en duurt zes weken. Inschrijven is mogelijk (en gratis!) via futurelearn.com/courses/european-culture.

Samen met studenten van over de hele wereld leren de deelnemers om Europa te definiëren als meer dan een geografisch gebied en een politieke unie, en om tot innovatieve en duurzame oplossingen te komen voor de problemen waar Europa momenteel mee worstelt.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:09
printOok beschikbaar in het: English