Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Theo Spek benoemd tot lid vakjury Nationale Parken van Wereldklasse

05 juli 2016
Theo Spek

RUG-hoogleraar Landschapsgeschiedenis Theo Spek is onlangs door staatssecretaris van Dam benoemd tot één van de leden van de vakjury Nationale Parken van Wereldklasse. De jury staat onder voorzitterschap van prof. mr. Pieter van Vollenhoven. De overige leden van de jury zijn mr. Geert Jansen, prof. ir. Eric Luiten, mw. Tracy Metz, prof. dr. Ir. Hans Mommaas, prof. dr. Joop Schaminée en prof. dr. Matthijs Schouten.

In mei van dit jaar kondigde de staatssecretaris de verkiezing van 'het mooiste natuurgebied van Nederland' aan. Begin oktober zal de vakjury een selectie maken uit deze gebieden, waarna het publiek zijn stem mag uitbrengen. De drie winnende gebieden zullen de komende jaren in binnen- en buitenland extra worden gepromoot als iconen van de Nederlanse natuur.

Meer informatie/bron: https://www.rijksoverheid.nl

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:50